Bir yıl daha bitiyor, daha öncekiler gibi.

Yeni yıl geliyor, hindiler , çam ağaçları ve Noel babalarla, tıpkı öncekiler gibi. Biz yeni yıla hazırız, peki yeni yıl bize hazır mı? Bizim kendimiz ve sevdiklerimiz için olan iyi dileklerimize hazırlıklı mı? Yeteri kadar barış, huzur ve sağlık var mı elinde acaba? Geçen seneden de istemiştik hepimize istediklerimi verememişti. Önceki senede öyle. Çok daha öncekide öyleydi. Hatta istediklerimizi yeterince veremediği gibi istemediklerimizi verdiği,  çok sevdiklerimizi elimizden aldığı zamanlarda oldu.  O zaman bir şeylerin yanlış olduğu aşikar. Ya biz çok şey istiyoruz, yada onlar eksik getiriyor. Bir türlü orta yolu bulamadık senelerce. Şimdi orta yolu bulmak için neler yapabiliriz ona bakalım. Öncelikle hepsini yeni yıldan beklemekle olmuyormuş, bunu anladık. Daha fazla barış istemek yerine savaşmamak, daha fazla huzur istemek yerine huzursuzluk çıkarmamak, daha fazla sağlık istemek yerine kendimize biraz daha dikkat edip hastalanmamakla başlayabiliriz. Milli piyangonun size çıkacağını düşünerek hayaller kurabilirsiniz ama çıkmayınca bütün seneyi çöpe atmamalısınız mesela. Geçen yıl kendimize ve  sevdiklerimize yapmadığımız güzel şeyer için zaman istemeliyiz bence.

Hadi o zaman bu sene yeni yıla sürprizi biz yapalım. Bu sefer getirebildikleri ile yetinelim. Getirmedikleri için bir sonra ki seneye hazırlıklı olalım.

Keşke dediğiniz tüm güzelliklerin yeni yıl ile beraber sizlerle olması temennisi ile…

( Yeni Yıl... başlıklı yazı E.Özbodurlu tarafından 31.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu