Kendinize en son ne zaman vakit ayırdınız? Gelin bugün biraz bencillik yapalım. Bir beş on dakika ayıralım sana, akşam üzeri eve dönerken bulunduğun kentte varsa bir deniz kenarı yoksa ağaçlar altında bir çay bahçesi bulalım önce. Bulduğun mekanın en tenha köşesine geçelim, oturalım ve hemen çayımızı söyleyelim ki birazdan garson gelip seni seninle baş başayken rahatsız etmesin. Çayımız gelince eğer içiyorsan bir de sigara yakalım, deniz kenarında oturduğunu varsayarak başlayalım.

Denize doğru bak şimdi, düşünme üzerindeki geminin nasıl batmadan durduğunu, havada uçan martıların denizdeki balıkları nasıl gördüğünü. Boş ver elektrik faturasının son ödeme tarihinin ne zaman olduğunu, arabandaki benzinin sana daha ne kadar yeteceğini…Hiçbir şey düşünme.

Sadece boş boş bak denize, izole et kendini arka masadaki kahkahalardan çek ciğerlerine havayı, gözlerini kapatarak, sonra parmaklarını birbirine geçirerek ellerini birbirine kenetle, geriye doğru yaslanarak başının arkasına koy, gözlerin hala kapalı ama, izolasyonun tamam mı? Son bir kez kontrol et kendini, hiçbir şey düşünmediğine emin misin?

Fazla vaktimiz yok, cevabın evetse ; hızlıca hatırlayabildiğin kadar küçüklüğüne git, sonra yavaş yavaş büyü, ilkokulunu, lise yıllarını, ilk aşkını, ilk kavganı, üniversitedeki çömezliğini, işe gittiğin ilk günü, ilk maaşını, evliysen düğününü, çocuğun varsa ilk kucağına aldığın zamanı film şeridi yap kapalı olan gözlerinin göz kapaklarında, ama bütün bu düşündüklerinin tatsız anlarını değil, hep keyifli yanlarını anımsayacaksın.

Yüzünde bir gülümseme olacak, kendinle gurur duyacaksın. İşte bu gurur ve gülümseme bizim aradığımız şeydi. Tamam şimdi gözlerini aç, derin bir nefes daha çek içine, hızlıca burnundan ver o havayı. İzolasyonu iptal et, dünyaya dön. Yerinden kalk yavaşça, etrafına bak, senin gibi izolasyon yapamayan insanları gör, keşke onlarda yapabilseydi içinden geçirebiliyosan ne mutlu bana. fazla bir bilgin olmadan, eğer yapabildiysen bir izolasyon ustası oldun gördün mü?

Senin yapabildiğin benim yazmadığım bir şey varsa benimle de paylaşır mısın?

Çay bahçesinden çıkmadan çayın parasını da vermeyi unutma.
( İzolasyon Ustaları Aranıyor başlıklı yazı E.Özbodurlu tarafından 28.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu