Mutluluklar vardır yüreği pak bir insanı sonsuza dek kötülük yolunda yollarından ve yokluk ızdırabın girdabından kurtarabiliyor. İnsanda en güzel günlerin olduğu zaman ise; mutluluk anılarının yaşanmışlıkları bir andır. İnsanda en değerli günlerin olduğu bir zaman: Mutluluğun yaşandığı ve yaşatıldığı zamanlarıdır. İnsan bu anıları ve anları yaşadığı surette mutludur. ’ Kendisini huzurlu ve rahat hisettiği zamanlarda mutludur. ’ Mutluluk: ekmek arası bir dilim peynir veya benzeri yiyecek türleri gibi değildiri bir anlık olup ve bir anlık bitsin gitsin.

Mutluluk; yaşantılar arası zamanın yetmezliğinde değildir, karşılıklı oturduğun dostların, karşılıklı oturduğun ve bir ortamda bulunduğun ailen ve karşılıklı oturduğun, güzel günleri beraber yaşadığın bir sevdiğin ile de sonsuzdur. Huzur ve huzurun yaşandığı ortamlarda insan mutlu kılar kendisini.

Mutluluk; hayatın güzelliklerinden tatmış olduğun zamanlarda, hayatını paylaştığın gönüldaş zamanlarda; bir malı (satın alınan eşya) bir güzellik servetini, acı günlerinde duygularına ortak olunduğun ve paylaştığın zamanlarda yaşarsın ve mutluluk meyvesinden tadını almış olursun.

Mutluluk; gözlerinden akan yaşlara sevda tohumunu serpiştiğin zamanlarda yaşanır. Bazen hisettiğin acılarda ve bazen de acılardan aldığın derslerden mutluluk yaşanılır. Bu güzellikleri ve bu meyvelerden tad aldığın zaman mutlu oluruz. Acı yaşantılardan ve abı hayatın zorluklarından çıkarmış olduğumuz derslerle de mutlu oluruz.

Mutluluk; bilmediğimiz zamanlarda bile yanı başımızda bekleyen, bir anlık olandan zorluklar cevherinden bile bize kendisini yaşattırır.



28.06.2009
~~ Mehmet Taş ~~
( Mutluluk Adına başlıklı yazı mehmet-tas tarafından 5.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.