İnsan sevdiğini, gönül dostu kardeşini bazen arar bulamaz görüşemez,bazende birde bakarsın karşına çıkar, gönül sıcaklığı ile karşılaşırsın, gönül sevgisi ile sarılırsın. 20 gündür babamın rahatsızlığı için Malatya'dayım.Bugün Malatya kitap fuarında Kardeşim gönül dostu Zekariye Efiloğlu kardeşimin imza günü vardı, kardeşim Cahit ile ile çıkalım gidelim dedik ve yola çıktık.Daha önceden Edebiyat evi ‘in bir etkinliğinde tanımış ve çok memnun kalmıştım gönül güzelliğinden.Bu sevinç ile onu tekrar görmenin mutluluğu ile kitap fuarına vardık.Kitap fuarının standı çok geniş olması nedeni ile ancak yarım saatte standı bulabildik.Beni ve kardeşimi görünce Zekariya kardeşim, o güzellik dolu tebbessümü ile gönül güzelliğinin sevgisi ile bizi kucakladı, gönlü o kadar geniş ve güzeldi ki –inanın şimdiye kadar hiç bir kul beni böylesine kucaklayarak karşılamamıştı- bir anda benim gönlümde tebbessüm ederek onun gönül güzelliği ile neşelendi, sevgi gülücükleri açarak ona sımsıkı sarılmama vesile oldu.

 

Gönül dostu Mevlana: Güzellik baktığın şeyde değil, bakışta olmalı. Yüz, gözün gördüğü değil, gönül gözüyle gördüğündür güzel olan…Ne güzel demiş ve bunu yaşamakta  çok güzel ben bunu bugün yaşadım,okuyucuların gülümseyen yüzleri ve Zekeriya kardeşimin gülümsemesi...Zaten gönlü güzel olmayan şair ve yazar olmaz bunu da biliyorum şimdi dahada fazla biliyorum...

 

Aslında senin gönül güzelliğinden ziyade karşındaki insanın samimi ve gönlünün güzelliği insanı mutlu edermiş. Bu samimiyeti ile bize-Bana Aşkımızı Anlat-Kitabını imzalayarak verdi.Uzun ve güzellik dolu muhabbetin ardında bol bol resimler çektirerek tekrar görüşmek üzere ayrıldık.

Demek istediğim o ki dünya çok küçükmüş dedikleri gibi, dağ dağa kavuşmazda gönül dostu , gönül güzelliği ile dolu olan insan bir birine kavuşurmuş, ben bugün buna şahit oldum ve yaşadım.Allah cümlemize böyle gönlü güzel kardeş ve dost nasip eylesin. Anladım ki iş sadece kitap çıkarmak ile olmuyormuş,böylesine fuarlarda evinden memleketinden ayrı haftalarca ayrı kalmak,g önül güzelliğini okuyucular ile paylaşmakta varmış.Bizi gönül sıcaklığı ile kucaklayan Gönül dostu Zekaeriya Efiloğlu kardeşime Allah dan sabır ve bol bol imza ile okuyuclarıyla buluşması temennisi ile yanından ayrıldık. Rabbim uzun ömürler ve sağlık versin ona ve cümle kardeşlerimize.

Mehmet Aluç

( Malatya 4 . Kitap Fuarında Zekeriya Efiloğlu Kardeşimle Gülümsemeler başlıklı yazı kul mehmet tarafından 11.05.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.