Bizde bilelim ...

Devlet; Kendi devletini,milletini korumakla yükümlü ve de yükümlülüğünü yerine harfiyen getiren askerini/komutanını neden tutuklar ?
-AKP'yi beğenmemek / Adnan Manderes'in Demokrat Partisini beğenmemekten daha mı önem arzediyor ?
-Menderes bu ülkeyi yakıp,yıkanlardan,satıp savanlardan,rantiye ve de Fetuyllah saltanatı kuaranlarla...
-gemilerini marmaraya demirleyenlerden daha mı suçluydu ? Peki suçu neydi ?
-Dünyada halen iddianemesinde davacısı olmayan ve onanmamış, mağduru,şikayetçisi ferdi olarak bulunmayan tek devlet başkanı ile maiyetinin idamıdır 1960....

-Tamamı komplo teorileri üzerine oturtulmuş ve de koltuk,makam kaygısı ön planda tutulmuş sözde sovyetlere yaklaşımı / Abd çıkarlarına ters düşmesi baz alınarak yersiz,haksız,insafsız yargılama ile keyfi idamlar yapılmıştır.

"YALNIZ DEMOKRAT" Ferruh Bozbeyli....


'Yassıada Gölgesinde Siyaset' başlıklı bölümde Ferruh Bozbeyli, ilginç bilgiler aktarıyor. Siyasete girmesini kamçılayan olayın Yassıada olduğunu dile getiren Bozbeyli, yaşanan zulümlerden örnekler veriyor. Anayasa Hukuk Profesörü Hüseyin Nail Kubalı'nın şahitliğine ilişkin Bozbeyli, şunları anlatıyor: "Şahit müşahedesini söyler, ehli vukuf ise bilgisini söyler. Ehli vukuf olayı görmemiştir, müşahit değildir, ihtisasını söyler. Prof. Kubalı olayı hiç görmemiş, Amerika'dan getirmişler. Şahitlik ediyor. Eliyle bütün Demokrat Partilileri gösteriyor, 'Hakim bey' diyor, 'Bu adamlar, hani bir hayvan vardır, kurda bağıra bağıra gider, bunlar da öyle gittiler' Bu nasıl iş yani? Dünyanın neresinde bir insana hayvandır diye yüzüne karşı söyleyebilirsin. Bu kelimeyi affınıza sığınarak söylüyorum. Yani 'eşşek' diyor adam orada yargılananlara."

Yassıada'ya belli insanların dinleyici olarak alındığını anlatan Bozbeyli, 'ben gideceğim' diyen herkesin alınmadığını vurguluyor. Alınan dinleyicilerin vazifesinin oradaki Demokrat Partilileri rahatsız etmek olduğuna dikkat çeken Bozbeyli, "Mesela Adnan Menderes'e birşey soruluyor. 'Hatırlayamadım' dese Adnan Menderes, bütün dinleyici localarından kah kah kah gülüşmeler olur. Kimseye de ne gülüyorsun diyen yoktur. Üç ay sürdü Anayasayı ihlal davası." dedi. Bozbeyli, Yassıada'da savunma hakkının bile engellendiğini. yok sayıldığını söylüyor.

-Şimdi bizler dünün hesabını sormakla mükellef vatan toprakları varisleriyiz.
-Bizden sonrakiler de bu günün hesabını elbet soracak olan varislerimizdir.

( Yalnız Demokratmenderes başlıklı yazı Atiye DANIŞ tarafından 12.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu