Sanırım başlık dikkatinizi çekti ve nedir bu OTOBANDA HAYVAN AVI diye bakmak için okumaya başladınız yazımı.. Evet Otobanda hayvan avı yapmak lazım bazen diyerek başlayayım yazıma ve Hayvanlar nerede ki avlayalım onları veya neden hayvanları avlıyoruz diyenlerede biraz sabırlı olun devam ediyor yazı diyerek yazıma devam edeyim.

Bu yazıyı yazmamda bana konu fikri veren "arkadaşlara!" teşekkür ederim öncelikle. Onlar olmasa bu yazıyı yazamazdım.

Otobanda saatte en azından 100 km/s ile gidiyor araçlar ve bu hızla giden bir araba en iyi ihtimalle ve acil firene köklese 40 mt sonra durabilir. Eğer ki arkadasındaki araçda kendisini görmüş olma iyi ihtimalini düşünürsek durduğunda sorun çıkmayacaktır. Eğer arkasındaki araç acil firen yapan bu aracı görmezse kaza muhtemel olacaktır.

Bu ön bilgilerden sonra geçen akşam başımızdan geçen olaya ve başlığımızı detaylandırmaya devam edeyim.

Biz kapalı kasa bir kamyonette iki şeridi olan otobanda sağ şeritte saatte 80 - 90 km/s ile yol alıyoruz. Birden yolda 3 tane servis aracı belirdi. Hepsininde arkasında "OKUL TAŞITI" ibaresi var. Bu araçlar nedendir bilinmez birbirleriyle yarış halinde otobanda bir sağ şeride bir sol şeride geçiyorlar. Bu okul taşıtlarından biri emniyet şeridini kullanarak bizi geçti ve birden önümüze atladı. Biraz ileride aynı araç bir sol şeride geçti. Bu arada başka bir okul taşıtı sol şeritten birden bizim önümüze atladı, şöför arkadaşım direksiyonu sağa kırdı, firene bastı, zar zorda olsa kurtardı kaza olmadan durumu.

Biraz sonra önümüz boşalınca bizde hızlandık ve önümüze direksiyon kıran okul taşıtına yetişdik, adam pardon pardon der gibi işaretler ediyordu. Bende tam o esnada OTOBANDA HAYVAN AVI yapılsa safariden daha fazla sayıda hayvan bulup vururuz dedim arkadaşa. Pardonlar çıkalı hayvanlar çoğaldı malum..

Okul taşıtı kisvesi altında yola çıkan ve çocuklarımızı canlarımızı emanet ettiğimiz bu hayvandan bozma insanlar trafiği ve hayatımızı tehlikeye atıyorlar. Hergün domuz gribinden ölen kişilerin sayısı yazıyor TV lerde ama trafikde ölenlerin sayısı kat ve kat çok. Lütfen trafik cnavarı veya otoban hayvanı olmalım...

Yeni yazımda görüşmek üzere...
( Otobanda Hayvan Avı başlıklı yazı seydi-altind tarafından 20.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu