Bugünlerde sıkça tartışılan ve çoğumuzun aşina olduğu bir konu var DEMOKRATİK AÇILIM.
Demokrasi denilen şeyden herkes farklı manalar çıkarıyor nedense !

Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Yunanca dimokratia (Yardım·bilgi) (δῆμος, yani dimos, halk zümresi, ahali + κράτος, yani kratia iktidar) sözcüğünden türemiştir.
Bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Demokrasi

Demokrasi Fr. démocratie
Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi.
Bkz. http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=demokrasi&ayn=tam

Aşçılar tadı, şekli, kıvamı ile birbirinden çok farklı olan bir çok malzemeden ki bunların arasında tatlı, acı, sert gibi çok farklı malzemelerde vardır, size ve tüm misafirlerinin ağız tadına, göz zevkine hitap eden bir yemek olarak sunarlar.. bu maharet doğa üstü bir meziyet midir ? yoksa insanı tanımak, ne isteyeceğini, neyi seveceğini bilmek midir ?

Evde herkes bir kaç malzeme ile salla pati de olsa bir kaç yemek yapabilir, tüm malzemeleri doğra, bir tencereye su koy, tüm malzemeleri içine at ve pişince servis yap..
Aşçılık kendini ve karşındakini tanıma sanatı sanırım. :)

Yöneticilerimizde birer aşçı olmalı ve halkın ne istediğini, nelerden hoşlandığı, nasıl yaşamayı kabul edeceklerini, zevklerini takip etmeliler öğrenmeliler.
Bir aşçı ile görüşmeliler belkide :)

Hülasa açılım diyenler, açılım adına neler yaptıklarını halka inerek görmeliler, açılmak istemeyenler neler kaybettiklerini iyi analiz etmeliler bence...
( Aşçılar Gibi Olmalı Yöneticiler başlıklı yazı seydi-altind tarafından 16.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu