Yeni nesil bilir mi bilmiyorum ama bu başlığa sebep olan şarkının, o eski namenin sözleri çok etkiler dinleyeni. Beni bazen çok uzaklara götürür senede bir gün.

Bu yazıyı yazarken de o şarkıyı dinlemekteyim. Dinlerken de merak etmekteyim. Senede bir gün; en belirgin, sizi en mutlu eden, paha biçilemez neşelere boğan gün ne yaparsınız? Senede bir gün sevgilinizin sevgililer gününü, hakkını ödeyemeyeceğiniz annenizin anneler gününü, ailesi için gecesini gündüzüne katan babanızın babalar gününü, anne veya babaysanız çocuğunuzun, abi ayada ablaysanız kardeşinizin doğum gününü hatırlar mısınız? Senede bir gün oturup ninenizle, dedenizle geçmişi yâd ederek onların yalnızlık hissiyatlarını yok eder misiniz? 

“Bize diyorsun da sen senede bir gün n'apıyorsun?" diye sorabilirsiniz belki… Senede bir gün olmayan sevgilimin sevgililer gününü, olmayan öz abimin, ablamın yada kardeşimin doğum günlerini kutlamasam da diğerlerini elimden geldiğince yapmaya özen gösteriyorum… Senede bir gün okuldayım, senede bir gün tatilde… Senede bir gün ninemleyim senede bir gün yeğenlerimle… 

Bazı şeyleri hatırlamak için senede bir gün çok da uzun bir zaman dilimi değil… O bir gününüzü güzel ve mutlu geçirmeniz temennilerimle…
 
( Senede Bir Gün başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 6.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu