Bir yazarın yıllar öncesinde yazmış olduğu bir romandan bir paragraf hakkında 'yazar şunu düşünmüştür...' diye arkadaşınla iddiaya girmek büyük bir saçmalıktır.

  Varsayalım ki,yazar hayatta...

  Tut ki,onunla oturup bir yerde çay içme imkanın var..

  Ve diyelim ki,kitabı tuttun, paragrafı gösterdin ve düşüncelerini almak istediğini söyledin.Ne düşünerek yazdığını dahi hatırlayamayan yazar,sana, yazdığı günden şu ana dek yaşadıklarıyla örtüşen bir yanıt verecektir.

  Tüm bunlara rağmen bu saçmalık, çok güzel arkadaşlıklar doğurur.Yazarın düşüncesinden çok, arkadaşının söyledikleri ve senin düşündüklerin vardır bu sohbette.Burada söylenen sözler en içten yaşanacak bir arkadaşlığın temelini oluşturan cümlelerdir.Bazen en güzel dostluklar, sayfa numarası dahi hatırlanmayacak bir kitap sayfasında başlayabilir.

 

( Kitap Raflarına Gizlenmiş Dostluklar başlıklı yazı eylülrengi tarafından 16.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu