Günün birinde bir adam kendi meleketinden başka bir memlekete bağlı ilçeye seyahat etmek istemiş. Adam bilet kesmek için yazı haneye gitmiş ve biletini kesivermiş. Tabi adam biletini almadan soruyor ne kadar diye, bunu söylediğinde yazı hanede ki bilet satıcı sorumlusu kendisine bu kadar diye söylemiş. Gideceği il ile ile bağlı ilçe aynı fiyatta imiş. Neden diye sorar seyahat edecek adam, yazı hanedeki adam ise kendisine cevap verir ve seyahat edecek kişi ise tamam diye cevap verir ve yerinden ayrılır. Otöbüs ise hemen kalkıyormuş son kalan yeri ise seyahat edecek adam almış.

Neyse bu adamın seyahat yolculuğu başlar ve hareket eder yolcu otöbüsü. Giderken bu adam yolda ihtiyaç için şoföre söyler; müsait bir yerde durabilsekte ihtiyacımızı karşılasak demiş, ve şoför ise adamın söylediği gibi müsait bir yerde duruverir ve yolcu ihtiyacını karşılamak için aşağıya iner. Bu yolcu ise pek rahat durmayan ve her dakika bir şeyler isteyen bir tipte adam. Muavin kişi ise artık adamın elinden kafayı yiyecek duruma gelmiş.

Kendisine söylüyor nerden geldin sen bu otöbüse, nerden bindin diye. Bu adam ise her dakika başı illede bir şeyler istiyor.Neyse bu yolculuk öyle devam ederken seyahatçinin gideceği ile az bir şey kalır ve adamlar ise oh be der rahat bir nefes alırlar, nasıl olsa az bir yolu kaldı bu adamdan kurtulmak için.

Öyle derken adamın gideceği ile gelmiş otöbüs. İlçede inecek bu adam kurnazlık yapış ben kabul etmiyorum, siz beni kandırdınız bu fiyata ile gidiliyor ilçenin bilet fiyatı ise aynı, neden böyle, neden böyle yapıyorsunuz der ve adam ineceği yerdeyken bir taş alır otöbüse gelerek oturduğu koltuğa birakır. Bunu gören muavin ve şoför çok şaşırırlar, ne yapıyorsun sen, o taşta neyin nesi diye söylenirler adama.

Adam ise kurnazlık yapıyorya nasıl olsa il ile ilçe aynı fiyata gidiliyor, bende bu taşı oturduğum yere bırakıyorum ve aynı fiyatta olan ile götürürsünüz. Para mı vermişim der ve şoför ise bundan kurtulmak için tamam der alır gider.
( Seyahatçi Adam Ve Şoförün Çilesi başlıklı yazı mehmet-tas tarafından 3.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.