İslam toplumu kendini fark eder etmez ezanla, namazla, kur"anla iç içe gördüğü için maalesef bu kıymetli değerlerin ehemmiyetinin farkında değil. Bunu yokluğunu, kıtlığını yaşayanlara sormak lazım.

Hüküm yemiş bir vatandaşımız Avrupa"ya kaçmıştı... Gel zaman git zaman yakalanacağını bile bile Türkiye"ye geldi. Hava alanında yakalandıktan sonra bir polis dönüşünü merak mı etti ne? Her neyse ona sordu:

- Yakalanacağını bile bile neden geldin?

Tam o anda ezan okundu kendisi dedi ki "işte bu sesi duymak için geldim. Avrupa"nın ezansız özgürlüğündense ülkemin ezanlı mahpusunu tercih ederim" dedi.

Saygın bir ilim adamından duymuştum.

Birgün Bulgaristan'a gidiyor bakıyor ki bir grup bayan Türkiye sınırına doğru geliyorlar,birilerine soruyor "hayır ola bu bayanlar nereye gidiyor,geçiş yapacak bir halleri gözükmüyor?" adam diyor ki, "kendin sorsana, ama Türkiye"den geldiğini de söyle ki sana doğruyu söylesinler."

Kendisi sormuş...

"Anneler, bacılar hayrola nereye gidiyorsunuz? Yoksa Türkiye"yi izlemeye mi geldiniz?"

Onlardan yaşlı bir hanımefendi diyor ki:
"Evladım biz haftada bir ezan sesini dinlemeye geliyoruz ,Rabbimize ezansız gitmek istemiyoruz"

Daha bir kaç gün önce gurbetçilerimizden birisiyle haberleştik. Dediki: 'Allah aşkına ezanın okunduğu esnada beni arayın 100 gündür ezan sesini duyamıyorum dünya bana zindan oldu'

Birkaç gün önce haberlere konu oldu. Türki cumhuriyetlerin birinde yetmişlik bir nene kur"anı kerimi okuyabilmenin mutluluğunu dile getirerek şöyle dedi: "Evladım ben bu kur"anı okuyabilmek için 12 yıl uğraştım, hep bana bu yaştan sonra olmaz yapamazsın denildi. İşte görüyorsunuz okuyabiliyorum şu andaki mutluluğumu ifade edemem."

Kiev Üniversitesi matematik bölümünü kazanan bir öğrencim anlatmıştı; "Hocam biz buradayken dinimizin kıymetini bilmiyorduk, bu üniversiteye gidince baktık ki buranın insanları çoğu alkolik nerdeyse orta yerde birleşiyorlar çayır çimende sarmaş dolaş bu durum karşısında irkildik kendimize geldik, 30-40 Müslüman bir araya gererek bir oluşum meydana getirdik. Üniversite yönetimine müracaat ettik bize mescit açıldı namazlarımızın dışında dahi buluşma yeri olarak mescit yada civarını değerlendirdik. Dinimize daha bağlılığımız arttı daha önce namaz kılmayan arkadaşla namazına başladı, bizden sonra gelenler de artık adressiz değiller anlatmakla yaşamak farklı şeylerdir" demişti.

Ya kıymetli dostlar..!

Bilindiği gibi, ezan ruhun gıdasıdır, namazın, kur"anın tellalıdır, İslamin şiarıdır.

Ezan Allahın varlığının tasdik edicisi,yüceliğinin emsalsiz olduğunun beyanıdır,bundan dolayı insana huzur ve güven veriyor. Yokluğu müminler için tanımlanması güç bir azaptır...

Allah hiçbirimizi ezansız bırakmasın.

Ezan sesini “merhabasız” bırakmamak dileğiyle...

e.kaya
( Ezan Sesi başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 6.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu