Bir hastalık olarak gribin ne zaman yeryüzünde ortaya çıktığı ve insanlık için zamanla bir tehlikeye dönüşerek hayatına mal olduğu bilinmemektedir. Kanımca bu bulaşıcı hastalık insanlık tarihle birlikte var olmuştur. Çünkü istisnasız olarak her yıl insanlar mutlaka bu hastalığa yakalanır ve bir şekilde geçiştirir atlatırlar. Bu hastalıkla ilgili öteden beri alışılagelmiş haliyle piyasada aşı ve ilaçlarda mevcuttur. Bu nedenle hastalık pekte önemsenmeden dinlenerek atlatılıyor. Yıllardan beri belki de yüzyıllardan beri durum hep bu şekildedir. Bu güne kadar bu konuda hiç kimse grip hastalığı nedeniyle bir panik yapmadı.

Ulusal ve uluslar arası düzeyde ise hiçbir devirde bu hastalıkla ilgili bu denli bir sorun yaşanmadı. Ancak içinde bulunduğumuz 2009 yılı yaşanan bunca önemli olayları bir kenarda bırakarak Domuz Gribi nedeniyle gündeme oturdu. Bu grip nasıl ortaya çıktı, nasıl dünyaya yayıldı ve insanlık için neden bu kadar korkunç bir hal aldı? Bu konu ulusal ve uluslar arası düzeyde tamamen araştırılması gerekmektedir diye düşünüyorum. Çünkü ilk defa Meksika’da ortaya çıkan Domuz Gribi aslında beraberinde bir takım şüpheler de getirdi. Yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkınca denildi ki ilaç firmaları yeni bir aşı üretmek için bu gribi alet olarak kullanıyorlar. İlim adamları da bu gribin öldürücü olduğunu dünyaya yayarak mutlaka bu konuda yeni bir aşının geliştirilmesini, aksi takdirde gribin dünyaya yayılması halinde toplu ölümlerin olabileceğini açıkladılar. Bu nedenle bütün ülkeler adeta alarma geçerek bu konudaki aşıyı ilk üreten ülkelerin kapısında sıraya girdiler.

Aşının piyasaya sürülmesinden sonra hemen siparişler alındı ve aşıyı alan ülkeler hemen aşılamayla ilgili çalışmalar yaparak vatandaşlarını aşılamaya başladılar. Ancak dikkat edilirse bu Domuz Gribiyle ilgili şüpheler hiç dağılmadı halen de dağılmış değil. İnsanların bir kısmı aşı oldu, büyük bir kısmı da henüz aşı olmadı. Çünkü dünyadaki ve ülkemizdeki sağlık örgütleri bu konuda çelişkili haberler vermektedirler.

Domuz Gribi aslında normal bir grip gibi değerlendirilmesi gereken bir hastalık olduğu konusunda son bir aydır söylemde bulunuyorlar. Bunu söyleyenlerde yine bilim adamlarıdır. Ancak bundan farklı söylemlerde bulunanlar da var. Domuz Gribi olayının aslında insanlık için düşünülen tehlikeli bir planın parçası olduğunu söylüyorlar. Bu planın başındakiler insan sağlığını hiçe sayarak para kazanmak hırsıyla gözleri dönmüş spekülatörlerdir, diyerek konunun önemine vurgu yapılıyor. Bakın bu konuda ortaya çıkan en önemli haber Finlandiya’dan dünya basınına ve medyasına şöyle yayıldı. Olayla ilgili ilginç haberde şöyle diyorlar:

Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çok cesur bir açıklama geldi. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itiraf eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi. Bu düşüncenin eski ABD Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti. Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu. Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu. Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı? ” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.

İnsan insan için nasıl bu kadar canavar olabilir. Eğer böyleyse gerçekten çok müthiş bir durumla karşı karşıyayız.

Hoşça kalınız
GURBET MELEGI
( Domuz Gribi başlıklı yazı Gurbet M tarafından 16.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu