Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 17.12.2009
Okunma Sayısı : 1446
Yorum Sayısı : 0
Belki bir can daha umutlanır,rabbine döner,el açar dua eder,hakk'a sığınır umuduyla yayınlmaya karar verdiğimiz bir mektuplaşmadır...Her yüreğe bir ışık dileğimizle...


bir CAN( 12/13/2009 )
---------------------------------------------



Allahın selamı ve rahmeti üzerinize olsun değerli büyüğüm

İnşaallah iyisinizdir. iki gündür ne oldu bilmem gözlerimi açıyorum, kalbim uyumak istiyor. göz kapaklarım ağırlaşıyordu. oturduğum yerde uyumuşum. yıllardır gördüğüm rüyayı gördüm, defalarca. ılık, sanki seher yeli ,alıp beni götürüyor ama niyetim hacca gitmek, yola çıkmışken bir kabrin başına varıyorum.o kabir Rabia Adeviyye nin kabri olurmuş.başucunda yazısı ..Dua ederken aniden kabir açılıyor iki kefene sarılı insan yatıyor. önce birinin yüzü açıldı. obendim. ama yemyeşildi yüzüm. aynı anda iki yerdeydim. biri kabirdeki ben, biri de dışarıda onlara bakan ben..
ALLAHIM hayırdır derken Rabia Adeviye nin yüzü açıldı. onun da yeşildi yuzü.
- ben sizin yanınıza ne zaman geldim dedim ..Bir ara bakmak istedim. uzandım ellerimde mi öyle diye, yeşildi. yumuşak sanki soğumamış gibi..Uyur gibi ..Ben hayretle bakıyordum ikisine de.Rabia Adeviyye dedi;
-bak kızım. baktım kendi mi geçmişimi gördüm. bana dua edenleri. çoklarını tanımıyordum. Yem verdiğim kuşlar, güvercinler içindeydim .
-Ben de ne varsa sana verdim, aktardım. daha da verilecek verilecek, diyordu. onun da ellerine dokundum, baktım yumuşak, yeşil.
-Neden iki yerdeyim dedim.
-aslın kabirde. bakan dokunan cismin, dedi.Allah seninle, gönlümüz duamız seninle. Allah a emanet ol. korkma, üzülme, mahzun olma, dedi.
aniden hiç çürümeyen kefenler, yüzleri elleri örtdü. sonra toprak örtüldü. sanki kabir hiç açılmamış gibi duruyordu. baktım;Allahım sen imandan ayırma derken bir anda evde buldum kendimi..Hacca gidemedim ..Aniden uyandım.
Allah hayırlara vesile eylesin ama kabeyi odamdaki duvarda görüyorum; tavaf edenleri, sesleri, duaları duyuyordum.bu düzenli tekrarlayan rüyalarımda ben sarhoş gibiyim hocam. ruhum uçmak istiyor. kalbim maşuğumu istiyor, gözlerimse dünyaya uyanmak istiyor..
Dua eyleyin,bu kez sizin de duanızı duydum, bana dua edenler içindeydiniz..
Bana dua edin, ALLAHIM beni aydınlığa kavuştursun ..
Setredin kızımı deniyordu sanırım. devam edecek, saklan denmesi ondan.sesinizi duymasam size yazmazdım ..
Bu zamana dek gördüklerimde tanıdıklarım hep ahrete göçenlerdi. onları tanıyorum. yaşayanları da. sizin de sesinizi duydum ..Dua edenler içinde efendimiz de sav ....vardı .Seslen; duyarız seni, mahzun olma, diyordu .

Allah sizden razı olsun, kendisine yakın eylesin..

Selam ve dua ile..Kızınız AZİZE





Tarih:13 Aralık 2009 Pazar 16:19:09
RE:Allahın selamı ve rahmeti üzerinize olsun

Rüyan mübarek olsun kızım Azize.Allah sana Mertebeni göstermiş.Makamın merteben Rabia hatunun mertebesi...maşallah barikallah..hak ehli olmayanlardan sakla kendini...Nazar etmesinler,hasetlikleri sana dokunmasın...rabbim seni korusun....Fazla hüzün geldiğinde,için yandığında veya bazı şeylerden korktuğunda ''ela inne evliyaullahi la havfün aleyhim vela hüm yehzenun''ayetini oku....Hakk yolcularında yaşadıkların hep olur...sıkılmalar olmadan makam atlanılmaz..Sanki her mertebeye çıkış,doğum misalidir.Bir bebek nasıl doğarken sıkıntı çeker,zorlanır,bunalır tam öleceğini zannederken dünyaya gelir,öylece insan sıkılır açılır ...ilk vahiyde cebrail sıktı sıktı oku dedi..ben okuma bilmem denilince yeniden sıktı diye anlatılır ya bu kucaklayıp sıkma olayı değil..bu senin sıkılman gibi ruhsal sıkılma idi..her sıkıntının ardından bir mertebe kazanılır...
Rabia hz. bende olan her şeyi sana verdim,vermeye de devam edeceğim demiş ya...benim geçtiği yollardan geçiyorsun,Allah bana da senin sıkıntıların gibi sıkıntılar vermişti,daha verecek ama merteben de artacak demiş...bir dönem sonra inşaallah kendini bir nur deryasında görür,kucaklaşır,onda yok olursun..O mertebe en son mertebedir.Ona nuru tevhit,fena fillah denir.Umulur ki miraca hazırlanıyorsun..Yeşil renk emniyet,güven,kemalde olgunluk,sıratı mustakim anlamına gelir..en değerli cennetin nurudur..Yeşil nurlar gördükçe korkma..hayat yerinde ,yol doğrudur...
siyah mavi mor eflatun,kahve rengi nur gördüğünde bana yaz ki onlar hatalı tecelli var demektir.
sanırım sağ devri yapmayı öğretmiştim.Her gün bir kere ayet el kürsi ile sağ devri yapmalısın.
yanılıyorsam yani sağ devri hakkında soracağın bir şey olursa yeniden tarif edebilirim.
inşaallah teveccüh altındasın,korunuyorsun...dualarımdasın....sağ devrini ihmal etme.
Allah a emanet ol..
gözlerinden öptüm...yürekten kutluyorum makamını...rahatladığında dilersen uygun zikirler verebilirim.

''Allah diyen birileri oldukça kıyamet kopmayacaktır.''

selam es selame
( Kim Demiş Kıyamet Yakın Diye başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 17.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu