Acı çeken bir yürek, ben sana demiştim diyen bir akıl ve bunların birleştiği bir beden.

’Neden’ deriz ya ‘neden ben’ bunu derken hiç düşünmeyiz ne yaptığımızı. ‘Neden ceza almış olalım ki, hepimiz masum değil miyiz?’deriz hep. Hem zaten kim suçlu ki bize göre? Herkes sütten çıkmış ak kaşık zaten (!) Şimdiye kadar kimse suçlu değilmiş gibi hep suçlu olan dünya olmuş, hep onun üstüne atılmış işlenen suçlar. Artık çekemez olmuş dünya, yaşlanmış, hastalanmış bazen kızmış bazen ağlamış. Ama hiç kurtulamamış suçlanmaktan. Suçlandıkça gözyaşları sel olmuş, kızdıkça yumrukları deprem olmuş.

Dünya yaşlandıkça huysuzlaşmaya, Verdiklerini ‘Nasıl olsa bilemediler kıymetini.’ Diye geri almaya başlamış. Yaşlandıkça hastalığıda ağırlaşmış dünyanın. Kimseciklerde bakmamış ona. İyice sinirlenmiş bu sefer ‘Madem umurlarında değilim o zaman bende çekip giderim’ demiş. Verdiği güzellikleri geri alırken bir o kadarda çirkinlikler bırakmış geride. Bazıları anlamaya başlamış onun küstüğünü ama çoğunluk ‘Boş ver’ demiş ‘Biz yaşamımıza bakalım geride kalanlardan bize ne,yeni gelenlerden bize ne !’ demiş.

Sonra ‘Dünyamıza sahip çıkamadık.’diye yakınmaya başlamışlar. Acı çeken bir yürek, sana demiştim diyen bir akıl ve bunların birleştiği bir beden olmuş hepsi. Ama bu sefer ‘neden ben’ Dememiş hiç biri ‘Suçlu değiliz’ dememiş. Anlamış hepsi başında beri kimin suçlu olduğunu.

Bunların hepsini hafif bir gülümsemeyle izledim ben. Bende işlediğim suçun cezasını çektim ve çekiyorum çok ağır.

DÜNYA! HEPSİ SENİN YÜZÜNDEN!

Kabullenilemeyen her suç gibi bununda suç olduğunu çok geç anladık. Çok geç…

Ne kadar geç anladıysak o kadar çabuk unuttuk olan biteni. Hiç bir şey olmamış gibi devam ettik küstürmeye onu. Şimdi katlanmak zorunda olduğumuz bu felaketi unutmak mümkün olmayacak.

Asla bitmeyecek bir kâbusa kendi sokan insanoğlu şimdi çırpınıyor deli gibi. ‘Kurtarın! ‘ diye. Ama ne çare. İnsan bir bataklığa girdi mi onu kimse kurtarmaz çünkü kimse kendini annesi için bile tehlikeye atmaz bu devirde.

Zaten şu an tehlikede olan tek bir kesim değil bütün insanoğlu tehlikede. Ama çokta geç sayılmaz geri dönüş için.

Peki ya geri dönmezsek işte o zaman… Hani o izleyip de tırstığımız felaket filmleri vardır ya izlerken ‘ ay Allah korusun’ deriz. İşte o filmlerde oyuncu oluruz hepimiz. Bu filmde ne yönetmen olur ne de set ekibi sadece felaketler.Hepimize kan kusturacak felaketler.

( Merhaba Meleğim Suçlu Benim başlıklı yazı seray-uyarla tarafından 23.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu