Köyümüzün bulunduğu yer Karacabey harasının arkasındadır. Zannedersem Gönen depreminden sonra köy eski yatağından kaldırılmış ve bayıra devlet tarafından yeniden köy kurulmuş. Köyün meydanından Çanakkale istikametine baktığında dümdüz ova. Sağ tarafında Karacabey, sol tarafına Mustafakemalpaşa. Her ikisinin de yanlarında dağlık alanlar var.

Köy yeni kurulmuş olduğundan daha etrafında büyük ağaçlar yoktu. İlkokul beşinci sınıfta iken okulun çevresine ağaç ekmiştik. Bu ağaçlarda daha ufaktı.

Köyde Almancı Haşim diye bilinen köylümüz, bir senesi misafir olarak bir Alman vatandaşını köye tatile getrirmişti. Okul bahçesinde muhabbet ediyorlardı. Alman misafir Almanca Haşim abiye bir şeyler anlatıyor ve el kol hareketleri yapıyordu. Biz de merak ettik sorduk.

-Bu adam ne anlatıyor ve de neden kızıyor.

Haşim abinin anlatmasına göre Alman adam "Bu köye yağmur yağmaz" diyormuş. Nedenini sorduğumuz da . Çanakkale tarafından gelen bulutlar her zaman oluğu gibi ikiye bölünür. Köyün üstüne gelmez. Köyün etrafına ağaç dikerseniz belki o zaman bulutları çekebilirsiniz.

Elin adamı doğru söylüyordu. Yıllar sonra köyün şu an ki hali bir görseniz. Her tarafı ağaç olmuş. Bir güzel yağmur yağıyor köyün üstüne ve ovaya.

İyi bir şey duydun mu hemen uygulamasını yapacaksın, mutlaka faydasını görürüz.


( 66- Bu Köye Yağmur Yağmaz başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 22.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu