Günlerdir içimi kemiren karmankarışık duygular içindeyim. Aslında yıllardan beri var olan karışıklık. Sen de Yaz (Yüreğinin Sesini Yaz) sitesine üye olduğum günden beri çok rahatladım. Çünkü haddimi bilmeyi öğretti.

Bu site sayesinde kendimi, duygularımı ifade etme yeteneğimin hangi safhada olduğunu gördüm. Bu yüzden de site yazarlarına nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

En güzel şiiri yazmak, en güzel yazıyı yazmak en büyük dileğimdi.

Çok okuyan, çok gezen veya çok dert çeken en iyisini yazar diye düşünüyordum. Aslında böyle değilmiş. Dert çekmek ile söz yazma çok farklı bir durummuş.

Ben kendimi çok okuduğumu, çok gezdiğimi, çok gördüğümü zannediyordum. Doğruluk payı var ama en büyük eksikliğim şairleri tanımamak olmuştur. Daha önce ki bazı yazılarımda da biraz söz ettim. İnanın bana bu site haddimi bildirdi. Nerede duracağımı, aklımı başıma getirdi de diyebilirim.

Kaleme alınmayan sözcükler gelip te beni mi bulacak. Uçsuz bucaksız kelime deryasını yüzerek geçmeye kalkışıyorsun ama yüzmeyi bilmiyorsun. Kelimeleri peşin sıra birbirine ekleyerek yazmaya kalkışıyorsun ama kelime hazinen yok.

Ne zalimler seni yakmıştır. Yanan yüreğin olmuştur. Belki ömrünce hep sevmek istedin ama bir kerecik bile istediğin şekilde sevilmedin. Herkese dostça davrandın ama hep kalleşlik gördün. Hep içine attın. Kendini avutmak amacı ile almışın eline defteri kalemi bir şeyler karalamışın.

Yüreğinden geldiği gibi yazmak yetmiyormuş bunu da öğrendim.

Çok yandığımı zannetmişim ama yanmak kim ben kimim. Yanmayı boş ver pişmek gerekiyormuş. Bu yolda pişmeyi öğrenmek gerekiyormuş. Ben daha önce yanacağım daha sonra da pişeceğim. Anlıyacağınız daha çok uzun yolum var.

Pişmenin de bir derecesi var. Belki ömrüm bitecek pişmeden göçüp gideceğim. Belki de nasip olur. Bana haddimi bildirdiniz ya hepinize helal olsun diyorum. Aynı zamanda da Allah hepinizden razı olsun.

Bu sitede yananları da gördüm pişenleri de gördüm. İşte bu yüzden çok mutluyum.


( 81- Haddini Bilmek başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 30.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu