1 Kızıma Mektup

Sevgili kızım!
Bu mektubumu sevgi kuşunun nazenin kanatlarına nakış nakış örerek sana gönderiyorum. Nerede bir kuş görsen, gülen gözleriyle seni süzen, bil ki bakışlarında seni seven ben varım.
Sevgili kızım, otobüse bindiğin o hüzün dolu anı hatırlıyor musun? Senin gözlerin dolu dolu olmuştu. Ben ise buruk kalple sana el sallıyordum. "Okumak, geleceğin aydınlığına doğru bir koşudur" diyordum. Sen ise "Evet babacığım ben de bu koşuda ipi göğüsleme için çalışan bir sporcuyum" demiştin. Kararlılık ve azim en büyük destekçilerin olacaktır. Sana bütün engelleri aşmanda en büyük yardımcın olacak bu arkadaşlarının soluğunun yüreğinden sürülmesine sakın izin verme! Seni yolundan alıkoyacak her türlü düşmanla yorgun düşme pahasına da olsa umudunu kaybetmeden mücadele et. Çünkü hayat mücadeledir. Tırtıl. kelebek olma sürecinde hiç umudunu kaybetmeden yol alır. Kozasını kendi örer. En karanlık dönemde koza yarılır ve kelebek olarak özgürlüğe uçar.
Sevgili Gülüm!
Yüreğin güneş gibi olsun, nefret buzullarını ışıklarıyla eriten. Gönüllere umudun sıcaklığını yansıtabilmek için, yüreğinin derinliklerinden kuşların o tatlı, şen şakrak cıvıltıları eşliğinde karanlığa meydan okuyan yiğit bir güneş ol e mi?
Bil ki, sevginin ateşine hiçbir buzdağı dayanamaz.
Kibir ve bencillik kezzabıyla çirkinleştirilmiş bir ruhun bedeni ne kadar güzel olursa olsun, insanlara yalnızca acı verir.
Davranışlar ruhun cisimleştirilmiş halidir. Yüreğinin ve ruhunun güzelliğini, insanlarla ilişkinin boyutu gösterecektir. Vakardan ve alçak gönüllülükten soyutlanmış bir güzellik sadece nefret yeşertir.
Sevgili Bebeğim!
Alınma sakın sana bebek deyişime! Martılar gözlerimde senin masumluğunu simgeler. İşte seni yağmurdan sonra böyle görüyorum, yüreğimin gökkuşağının rengârenk ahenginde. Seni böyle adlandırışım, masumluğunun gözlerimde canlılığını korumasındandır. Ne kadar büyüse de çocuk, ruhunu çirkinleştirmemişse bebeğim, o saflığını koruduğu için bebektir babasının gözlerinde.
Sevgili Kızım!
Vicdanı kötürümleştiren lüks yaşam sarsıntısı geçirenlerin dostluğundan kaçın.
Çünkü onlar masumluğa suikast kurarak, insanların basitleşmesine çalışan garabet varlıklardır. Senin saflığını kullanmalarına da, masumluğunu çirkinleştirmelerine de fırsat verme.
Sevgi sömürülmek için değil, dostluk ve paylaşım için vardır.
Sevgini hoyratça yağmalamak isteyenlere gönül pencereni açma.
Sevgili Çiçeğim!
Güneş küser de güne, başını alır giderse gizemli memleketine, üzülme! Senin yüreğinde öyle bir güneş vardır ki ne solar ne de küser gül yüzlülere. Yeter ki bebeğim sevmesini bil. Her yürek bir güneş olur, ışıl ışıl parlayan yüzler, hayatın neşesi olur. Seven insanın yüreği mevsimler gibidir. Her mevsimin kendine özgü güzelliği ve hoş meyveleri olduğu gibi, seven yürek de her demde güzel davranışlar sergileyen bir estetiğe sahiptir.
Unutma ki sevgiden yoksun kalpler duygu özürlüdür.
Bil ki, bebeğim, sevmesini bilenler sevilmeye layık olanlardır.
( Kızıma Mektup başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 25.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.