Efendim dünyada olup bitene bakın Avrupa ülkeleri maddi akılla aralarındaki sınırları devre dışı ederek ekonomik ve kültürel işbirliğine gittiler,Kimi ülkelerde yüzlerce dil konuşuluyor hayat bir ahenk içinde sürüp gidiyor,İslam Konferansı Teşkilatı üye ülkelerin konferana katılmıştım, Endonezya temsilcisi şöyle demişti: “Benim ülkemde irili ufaklı 300 dil konuşuluyor ve hayat bir armoni şeklide gidiyor,millet cihat adına kan dökerken biz yolsuzluğa karı cihat ettik ve başardık.” Öyle imrendim ki, her ikisine bağlı benim ülkemde sorun var maalesef.

Gelişmekte olan hiçbir ülkede askeri yetkililer yerli yersiz konuşmazlar konuşamazlar,hala bunun tarafını tutanlar var,neredeyse ülke yönetimini askerin eline verme taraftarı olan sivillerimiz var,aman Allah’ım bu ne ürkeklik,yetersizlik,anormallik niye? siviller kendini idare etmekten aciz mi?ne zaman bu militarizmin melanetinden kurtulacağız?Normal bir dünya devleti olacağız?

Daha düne kadar çevremiz düşmanlarla dolu,Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur edebiyatı
Yapılırken, bu gün ülkemiz huzur ve barışa katkıda bulunuyor,yaralarını sarmaya çalışıyor herkesin bu sürece katkı yapması beklenirken,bazıları destek olacağına köstek oluyor.Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu fark ediyorum da Ankara’da oturan değişik kurumların aktörleri, bu milletin hizmetkarları neden fark etmiyorlar acaba?
Politik ve siyasi endişe ile söz ve davranışlarını kontrol etmeye, terbiye etmeye çalışıp bu sürece katkı yapmak hepimizin boyun borcu değil mi?
Gelişmiş dünya, insanı çalışma merkezine alırken bizim hala devletin kutsallığı yer yer zaman zaman gündeme gelebiliyor,ya arkadaş bir devlet tüm mekanizmalarıyla insana hizmet huzur ve mutluğuna endeksli olmakla yükümlü değil mi?Değilse kimin devletidir vatandaşı maraba gibi gören devlet ne kadar sevilir?ne kadar güvende olur?

Dünya bilim ve teknolojinin peşine düşmüş,biz hamasiyet duygularıyla politika yapmaya çalışıyoruz.Ne ideolojik devlet ne de milliyetçilik,Muasır medeniyet düzeyini hedef alan,ya da üstüne çıkmayı bir çıta olarak seçip,vatandaşına huzur ve mutluluk kazandırmayı ilke edinen bir devlet istiyoruz.Buna taraf olmak katkıda bulunmak her medeni insanın ödevidir.
Olmuyor arkadaş,olmuyor
Bu ülke,çok dilli, çok dinli, çok kültürlü bir vatandaş topluluğuna sahip devlet bu artı değerlerden hiç birinin bastırılmasına, körelmesine meydan vermeden vatandaşını güven içinde huzurla yaşatmalıdır.Her insan dünyaya bir kere geliyor mutlu ve huzurlu yaşaması yaşatılması onun en doğal hakkıdır,bunu da sağlayacak en önemli unsur hukuktur hukuku ayakta tutacak, uygulayacak olan da devlettir,devleti şekillendirmek de meclisin görevidir,bu alanda aktif rol alacak da siz seçilmiş saygıdeğer vekillersiniz.
Zaman katkı yapma zamanıdır,Allah aşkına insanlık adına bu süreci değerlendirelim.Ülke olarak yeni dünya düzendi içinde yer alabilmemiz için yapmamız gereken çok önemli işlerimiz var.
Bu gün, bir zamanları Osmanlı toprakları durumunda olan 110 ülkeye uçaklarımız inip kalkıyor,biz ise kültürel değerlerimizle kavga ediyoruz,
Eğitim öğretimimiz ağır aksak gidiyor,öğretmenlerimiz maaş hesabı derse girip çıkıyorlar kimimiz ideolojik devletin tarafı,kimimiz milliyetçilik duygularıyla siyaset yapmaya çalışıyor.
Yer altı yer üstü zenginliklerimiz şaka bir yana heder olup gidiyor ya da değerlendiremediğimiz için her geçen gün tarihten kaybediyoruz ,biz günlük politik konularla ele avuca gelmeyen, herhangi bir açıdan bize katkı sağlamayan mevzularla zaman kaybediyoruz.
Aldığınız maaşı helal etmek istiyorsanız Hükümetin yanında yer alın,bu milli birlik ve kardeşlik projesinin arkasında olun.olun ki tarih sizi hayırla yad etsin.Bu üç beş yıl zarfında at başı ülkeyi üne çıkardık çıkardık yoksa yeni dünya düzeni içinde aktif bir rol alamayız! dünya fırsat ve tehdidin bu kadar birbirine yakın olduğu bir süreç yaşamamış galiba.
Çalışmalarımız;
1-Ekonomik konularda projeler
2-Dış dünya ile iş birliği
3-Adalet ve eşitlilik
4-Vahdet içinde eheddiyet
5-STK’ların daha canlı olması
6-Halk akademileriyle halka inip bilgilendirme
7-Düşünce ve ifade özgürlüğüne ,
Bağımlı ve endeksli olmalıdır.
Ben vekillerimden bunu talep ediyorum.Başarılar diler selam ve sevgilerimle.
e.kaya
Not:Tüm millet vekillerine göndermeyi düşünüyorum.Katkınızı beklerim
( Yeter! Artık Yeter! başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 20.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu