OKUNMA: 8815 -YORUM :2--KONU: 13 HAFTADIR HAMBURGER YEMEDİM  

Evet, İnanmayacaksınız belki ama gerçek... Tam dört sene önce yani 4 Mayıs 2017 de sitede başlığı ‘’ 13 HAFTADIR HAMBURGER YEMEDİM’’ olan bir yazı yayınladım.

Şimdi dikkatinizi çekerim! Tamı tamına 8815 Kişi ‘’ Vay anasını be, gece gündüz 7/24 Hamburger yiyen Sami Hoca?  Ulan nasıl olur?  Olamaz böyle şey. Mutlaka vardır bunda bir iş. Yoksa kıyamet filan mı kopuyor?’’ Diye merak etmiş ve yazıyı tıklamış merakından.  Öyle ya bu adam neden acaba 13 Haftadır  hamburger yemedi?

Yani efendim Türklerin Orta Asya’dan çıkışından Osmanlı Devleti’nin yıkılışına kadar Türk Tarihini anlatmışım. Sadece Lale Devri ve Sultan I. Mahmut Dönemini 32 bölüm yazı dizisi olarak anlatmışım. Ermeni Meselesini 28 bölüm yazı olarak yazmışım. Sinema tarihi ile ilgili on yedi bölüm yazı yazmışım, uzatmayalım efendim 2000 e yakın makale, deneme, hikaye, söyleşi, serbest kürsü yazısı, anı vs. ile 700 e yakın şiir yazmışım; kimse bu kadar merak etmemiş ama niçin 13 haftadır hamburger yemediğimi 8815 kişi merak etmiş.

İşin komik tarafı  67 Yaşındayım, bugüne kadar hamburger denen nesneyi hiç yemedim. Tadı nasıldır bilmem. ))) Sadece yazının başlığı öyleydi.

Peki hiç hamburger yemediğim halde millete yalan mı söylüyordum?

Hem evet hem hayır ama zaten konu bambaşkaydı o günlerde. ( Anlatacağım.)

Yahu inanın şehitlerimiz için yazdığım şiirler bile bu kadar ilgi görmemişti. Oğlum Yunus’un rahatsızlığı sebebi ile dostlardan dua talep ettiğim yazıma bile sadece 178 kişi ilgi gösterirken ( hepsinden Allah Razı olsun) niçin 13 haftadır hamburger yemediğime gösterilen ilgi tam tamına 8815 idi.  İnanılır gibi değil...

Hani şeye benziyor?  Neye mi?

Bizim millete sorarsınız ‘’ Tv de Esra Erol  ya da Müge Anlı’nın programlarını seyrediyor musunuz?’’ Diye hiç kimse ‘’ Evet seyrediyorum.’’ Demez. Hatta ‘’ Türk aile yapısının temeline dinamit koyan o programların nesini seyredeyim.’’ Der ama reytinglere baktığımızda en çok seyredilen programlar onlardır ya, işte aynen öyle. Lafa gelince bizim millet hep belgesel seyreder ama belgesellerin reytingleri yerlerde sürünür ya aynen o hesap.  Millet işi gücü bırakmış  benim 13 haftadır niçin hamburger yemediğimi merak ediyor.

‘’Acaba kabız mı? Yoksa basur mu oldu?  Ölümü mü yaklaştı? Ulan 13 haftadır insan hamburger yemez mi ooolum? Nasıl yaşadın 13 Hafta hamburger yemeden? Lo Hambırger nedir? Ham bu poh yiyen neden yememiş ki hambırger?’’ Millet yorum olarak bunları yazmak için hazırlanıyor.

Haa yanlış anlaşılmasın. Bu yazımı tıklayanların hepsi benim neden 13 Haftadır hamburger yemediğimi merak ediyor.’’ Dersek yanlış olur. Tahminim en az yarısı bana ‘’ Ulan millet ekmek bulamıyor sen hamburger yiyememekten şikayetçisin. Zıkkımın kökünü ye moruk. Geber inşallah.’’ Ve benzeri yorumlar yazmak için tıklamışlar yazıyı. Bu arada bana hamburgerin ne kazar zaralı bir yiyecek olduğunu, ne kadar karbonhidrat ne kadar protein, ne kadar mineral, ne kadar kollestrol barındırdığını anlatmak için sıra bekleyenler de var.  Çünkü  bizim ülkemizde bir de böyle her dangıl dungul konuya yorum yazmak gibi bir gelenek vardır.

Bu arada ‘’ Hocam, bu kampanyaya destek çıkmak için tıklamışlardır yazını’’ Gibi hiç olmayacak bir şıkkı düşünmüyorsunuz değil mi?  Destekleyecek adam/ ya da kadın bir kelime yazar hiç olmazsa ‘’ Destekliyorum.’’ Diye. Tek satır bir şey yazan yok iki kişi dışında.

Neyse efendim, millet ya meraktan ya bana döşenmek, ya da çok faideli bilgiler vermek için bala üşüşen arı misali yazıya üşüşmüş ama iki kişi haricinde hiç kimse aradığını bulamamış.

Tam anlamıyla şok... Çünkü yazının benim 13 Haftadır hamburger yemememle hiç bir alakası yok.

Peki  konu neyle alakalı?

Konu kadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkekler için de ciddi bir dert olan Göğüs Kanseri.

Hani Nükhet Duru der ya sık sık ‘’ Hanımlar ! Göğüslerinize erkeklerden daha fazla ilgi gösterin.’’ Diye işte o göğüslerin biri ya da ikisinin birden kesilmesi hatta ölümle sonuçlanabilecek bir acı yaşanmaması için Göğüs Kanserine dikkat çekmek amacıyla böyle bir yola baş vurulmuş ve millet sosyal medyada ‘’ 13 haftadır Hamburger yemedim, 5 Haftadır Çilekli Dondurma Yemedim, 7 Haftadır kısır yemedim, 10 Haftadır Protiferol yemedim.’’ Gibi mesajlar yazmış. Ben de işte bu konuyu ve Göğüs Kanserini işlemişim. Göğüs Kanseri Farkındalık Günü 31 Ekim iken bu kampanyayı düzenleyenler neden Mayıs ayının başında böyle bir kampanya yapmışlar bilmiyorum.


Peki neden böyle absürt bir yola baş vurulmuş?

Göğüs Kanserine dikkat çekmek için böyle saçmasapan gibi bir yol seçilmiş zira ülkemizde ciddi konuları neredeyse hiç kimse umursamıyor. Aynen bugün Covid 19 sebebiyle her gün 350 şer 400 er gittiğimiz halde tam kapanma denen olayı sallamadığımız gibi...Mesela bu yazıyı yazdığım 2. Nisan 2021 Tarihi saat 23.15 sularında on beş- yirmi kadar 18 yaş altı ergen, hemen karşımızdaki parkta bağıra çağıra top oynuyorlar, bir sürü vatandaş da kucaklarında bebekleri parkta ( Millet Bahçesidir tam olarak ) geziniyorlardı sözde tam kapanma uygulamasında. Arabalar desen vızır vızır yollarda.

Nitekim benim ‘’ 13 HAFTADIR HAMBURGER YEMEDİM’’ Başlıklı yazımı tıklayan vatandaş bakıyor ki

*Bu yazıda benim niçin 13 haftadır hamburger yemediğim yok.
*Bana döşenmesini, hatta hakaret etmesini gerektirecek bir sebep yok.
*Gırgır yok, şamata yok, absürtlük yok.
*Siyasi ayrıştırma yok, ona buna sataşma yok, insanları gerim gerim germe yok.
*20 bin beğeni ve yorum alacak ‘’ Yoğurdu suyla karıştırınca ayran oluyormuş’’ gibi dahi(!) bir kalemden çıkmış  muhteşem(!) bir söz yok

Ne var peki?

Ciddi bir sorun olan Göğüs Kanserinde, erken teşhisin ne kadar önemli olduğu var.

Yani vatandaşımızın ailesinde, yakınında böyle bir derde duçar olmuş kimse yoksa okuyan vatandaşı ilgilendiren hiç bir şey yok(!) Kansere yakalanmış olanların sorunu neticede(!) Kesinlikle tamamını okumaya değmez(!)  Hatta ayıp da yahu. Karının kızın göğsünden, memesinden Sami  Hoca’ya ne?

‘’ Yok anam bacım yok. Bu Sami Hoca’yı bir an önce everelim, herif iyice kudurdu. Adamın aklı fikri memelerde’’  Geyikleri bile yapılıyor. Bu geyikler yapılırken de hiç kimse Sami Hoca’nın teyzesinin ve kardeş gibi sevdiği bir arkadaşının annesinin Göğüs Kanserinden ölmüş olabileceğini aklının ucundan bile geçirmiyor.

İşte o sebepledir ki 8815 Kişinin okuduğu(!) yani tıkladığı  yazıya sadece iki yorum yazılıyor.

Evet, aslında Sevgili Gökdeniz (Erol Başçı) kardeşimin dediği gibi okunma ve yorum sayılarına fazla kafayı takmamak lazım. Asıl kafayı takmamız gereken şey Göğüs Kanseri veya günümüzde Covid 19 gibi bir belaya dikkat çekmek için böyle tamamen alakasız yollara başvurmak zorunda kalmamız, tamamen alakasız metotlarla zar zor dikkat çekebilmemizdir.  Evet asıl sorunumuz ‘’ Göğüs Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavinin Önemi’’ Başlıklı bir yazı hiç ilgi görmezken ‘’ 13 HAFTADIR HAMBURGER YEMEDİM’’ Başlıklı bir yazının – okunmasa bile – 8815 kez tıklanmış olması, milletin benim niçin 13 Haftadır hamburger yemediğimi merak etmesidir.

Bilmem hiç olmazsa bu sefer anlatabildim mi?

( Okunma 8815 - Yorum 2-- Konu 13 Haftadır Hamburger Yemedim başlıklı yazı Sami Biber tarafından 4.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu