1 Şiir İçin Çağrı -1
Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bir yerden başlamak lazım. Kendim bir şair olarak görmesem bile şiirlerimin sesinin yeterince duyulmadığını düşünüyorum. Aslında olay sadece benim şiirim için geçerli değil. Şiirin etkisinin az olduğunu ve dar bir çerçeve içerisinde kaldığını görünce biraz üzülüyorum. Şirin sesini yükseltmek ve şiiri daha geniş bir topluluğa ulaştırmak için bize bir megafon lazım. Şimdi bu deli ne diyecek diye hepiniz merak ediyorsunuzdur. Diyeceğim o ki şiiri  daha geniş bir alana yaymamız gerekiyor. Megafonumuz da doğal olarak müzik oluyor. Şiir, daha çok elit işi gibi gözüküyor toplumda. Biraz da para kazandırmayan bir uğraş olarak gözüküyor ve zaten öyle de. Bununla beraber müzik farklı, her yerde ve her zaman karşımıza çıkıyor.

Şiir ile şarkı sözleri arasındaki farkı biliyor muyum? Hayır. Şarkı sözü nasıl yazılır biliyor muyum? Hayır. Hangi şiir şarkı olmayı hak eder, biliyor muyum?  Cevap hayır. İyi bir şair miyim? Şiirlerim müzik gibi akıp arı gibi dans mı ediyor? Daha önce bir müzik eğitimi aldım mı? Benim şiirlerimin şarkı sözü olmasına hak edecek herhangi bir özellik var mı? Hepsine cevabım, hayır. Ne iyi bir şairim ne diye iyi şiirler yazarım ama olay benim olayım değil. Şiiri ayağa kaldırmaktan, daha geniş topluluklara ulaştırmaktan ve şiiri şiir olmaktan çıkarıp farklı bir şeye dönüştürmekten söz ediyorum. Şiir, şiir olarak yalnız kalmış bir sevgili gibi duruyor: Tek ve yalnız! Şiir hüzünlü bir sessizlik içerisinde. Sanki kuvvet alıp sesini duyurmaya çalışıyor ama duyuramıyor ve acılar içerisinde kıvranıyor. Şiire bir yol, bir yoldaş ve bir arkadaş lazım. Benim çağrım bugün için edebiyat evi şair ve yazarlarına ve daha aramıza katılmayan değerli bestekarlara ve müzisyenlere.

 Olaya sadece edebiyat evi artı müzisyenler olarak bakmak istemiyorum. Edebiyat evine benzer edebiyat ve şiir topluluklarının müzik toplulukları ile beraber katılacakları ve bir araya gelecekleri bir platformdan söz ediyorum. Bunu ülkemizin bütün yazar, şair bestekar ve müzisyenlerinin(daha başkaları da var) platformu olarak  bugünün bir hayali olarak görüyorum.
Kalbimin en derin hisleriyle selam ve saygılar.
Eta Carina/ Hamdullah Tayfur 
16 Ocak 2022
( Şiir İçin Çağrı -1 başlıklı yazı eta carinae tarafından 16.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.