YUNANİSTAN IN
KURULUŞU VE RUSYA NIN
ÇAKALIĞI. 
Gürcistan Ukrayna gibi ülke vatandaşlarının  bir kısmının özellikle Yunanistan a gelerek yerleştiklerine şahit olduğumda bunun sadece dini bir yakınlık gibi düşünmüştüm. Ama bidiğim tarihi olaylardan birisi de Yunanıstan bağımsızlığında Rusya etkisinin olduğu idi.. Ne zaman Rusya bizle uğraşsa Eflak Boğdan, Sırbistan, Bulgaristan en son Balkan Savaşların da Arnavutluk bye bye demek zorunda kaldık.. Gelen göçlerle "Türk Anadolu'yu" Türkleştirirken, Yunanıstan ın yunanlaşmasına, Bulgaristan ın Bulgarlaşmasına da bizzat katkı sağlayarak gelecek nesillerin siyasal gücünü de ellerinden almış olduk.. 
Yunanıstan hem fiili olarak hem de resmi olarak Osmanlı tarafından tanınması, tarihi vesikalarla da bellidir ki Rusya sayesinde olmuştır.. 1814 de Ukrayna lı Rum ların kurduğu Filiki Eterya (Dostluk Derneği=yabancı gelmemiştir) masonık çalışma usul ve yöntemlrini Rusya da kullanmıştır. Rumların dini lideri patrık Gregorıus, isyanı bastıramdığı için 2.Mahmut tarafındam idam edilmiş ve yangına benzin atılmıştır (istanbul kin kapısı) 23 Eylül 1821 de kadın coluk cocuk demeden Rumlar katliam da bulunmuşlardır.. . Mora yarımadası da Tipolis de 40 bin müslüman Türk katledildi.
"Alma ağacı" nda yetişen ve yöneticilik yaptığı Yanya da bağımsız Hareketleri ile Rusya ve Napolyon Fransası ile ilişki kurmakta beis görmeyen(günümüzün yerli iş birlikçileri) Tepedelenli Ali Paşa çocukları ve torunlarıın idamı ile ortaa cıkan yönetim ve disiplin boşluğu 1826 da Yunan bağımsızlık ilanına yol açmıştır .. Ortada savaş yokken, Fransa-İngiltere ve Rusya konsorsiyumu Navarin de 20 Ekim 1827 Osmanlı filosunu ve 8000 leventini şehit etti.. 
1827'de, Yunan asıllı Rusya Dışişleri Bakanı İoannis Kapodistrias yeni kurulan devletin başına getirildi. Rusya Dışişleri Bakanı iken İsviçre yönetim şeklini ve anayasasını hazırlayan Kapodistrias, birçok reformlar yaptı ve Yunan Devleti'nin temellerini attı1828'de patlak veren Osmanlı-Rus savaşında, Rus orduları İstanbul'un sırtlarına kadar ilerledi.Savaş Rısya ile yapılıyordu ama barış Yunanıstan diyordu.. 1829'da Edirne Anlaşması imzalandı. Anlaşmanın maddelerinden biri Osmanlı yönetiminin yeni kurulan "Yunanistan Cumhuriyeti"nin özerkliğini tanıması oldu
Rusya bize ne zaman bir iyilik yapmaya kalksa ardından düşmanlarımıza ödül yağması olmuştur .. Kırım Türkleri, Anadolu Kurtuluş mücadelesi için yardım Toplar Anadolu ya çalınmayan kısmı  geldiğinde adı Rusya yardımı olur.. Mora için Dernek kurdıran Rusya Ermeniler içinde Taşnak ederneklerini kurdurdu ve silahlandırdı. . Yerel Ermenilere, Rus asker kıyafeti giydirilir Doğu Anadolu kan gölüne döner çocuklar öksüz yetim kalır.Bize kalansa, Ermeni düşmanlığıdır..
Rusya güneyimizde 2011 den önce kimlikle dolaşılan lıi veriş yapılan Suriye yi işgal etti.. Esad şimdi düşmanımız..Kimlikle gidilen ve 2.büyük turist kitlesinin geldiği  Ulrayna yı işgal antrenmanı yapıyor.. Dostumuz Kaddafi nin ülkesi yine Rıs işgalinin altındadır.
Tarih şahittir. Rusya nın karıştığı tüm işlerden kan, gözyaşı, sürgünler ve açlık bize düşmüş ekmek ve altınlar Ayı Yorgi nin olmuştur..

TORUN HALİLİ
( Yunanistan In Kuruluşu Ve Rusya Nın Çakallığı başlıklı yazı HALİLİ tarafından 19.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.