Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 25.02.2022
Okunma Sayısı : 955
Yorum Sayısı : 12

Moskvin'in ikametgahına gelen polis ve Aşırılıkçılıkla Mücadele Merkezi'nden araştırmacılar, onun dairesinde sayısız kitap-dergi- ve broşür yanında oldukça geniş bir oyuncak bebek koleksiyonu buldular. Ancak bu oyuncak bebeklerin 26 tanesi çok çok farklıydı. Dairesinde ve garajında yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda normal bir çocuk büyüklüğünde olan 26 oyuncak bebeğin mezarlardan çıkarılmış ve mumyalanmış 26 çocuk cesedi olduğu anlaşıldı. Bu oyuncak ceset bebeklerin yaşları 3 ile 25 arasında değişse de genelde çocuk cesetleriydi ve her bebeğin göğsüne yerleştirilmiş bir müzik kutusu vardı.
Her ne kadar mumyalanmış desek de aslında bu cesetler tuz ve karbonatla kurutulmuş cesetlerdi.
Moskvin tuz ve karbonatla kuruttuğu gerçek çocuk cesetlerinin hacimce küçülmesi sebebiyle onları bez şeritlerle sarıp sarmalayarak daha dolgun hale getiriyor ve bir nevi bez bebek yapıyordu hepsini. Dahası iyice kuruttuğu bu cesetler haliyle çirkinleştiği için onlara çeşitli maskeler giydirerek güzel görünmelerini sağlıyordu.
Polis ve araştırmacılar dehşet içindeydi zira bu ceset bebekleri öyle toprağa gömülü olarak ele geçirmemişti. Hepsi açıktaydılar. Mesela bir kısmı koltuklarda- kanepelerde oturuyor kimi yataklarda yatıyor kimileri raflarda oturuyor kimileri bir masa başında sandalyede sanki toplantı yapıyor vaziyetteydiler.
İşin garip tarafı Moskvin'in ailesi bile bu ceset bebekleri oyuncak bebek zannediyordu. Yani daha önce kaç kez görmüşlerdi. Ancak daha da kötü bir durum vardı.
Moskvin'in evinde mezar taşlarından çıkarılmış metal isim levhaları gibi çok sayıda mezar teçhizatı vardı. Polis ayrıca bebekler yapmak için talimatlar, bölgedeki mezarlıkların haritaları ve açık mezarları ve parçalanmış cesetleri gösteren bir fotoğraf ve video koleksiyonu da buldu. Bütün bu veriler Moskvin'in 26 değil 150 mezardan çocuk cesedi çıkardığını ve bunlardan oyuncak bebekler yaptığını gösteriyordu ama evinde bulunan 26 ceset dışında başka bir cesede ulaşılamadı.
Moskvin soruşturmaya alındı. Bu soruşturmada onun sadece yaşadığı çevreden değil ta Moskova'dan bile çocuk cesedi getirip koleksiyonuna kattığı anlaşıldı.
Sonuçta Moskvin Rus Ceza Kanunun 244. Maddesi uyarınca mezarlıklara ve cesetlere saygısızlık suçundan 5 Yıl hapse çarptırıldı. Ancak bu cezaya özellikle Müslümanlar karşı çıktı. Zira Moskvin Müslümanlara ait mezarlıklardan da çocuk cesedi çalmıştı.( Hatta Müslüman mezarlarından beş çocuk cesedinin çalınması üzerine harekete geçmişti polis) Dolayısıyla onun nefret ve ırkçılıkla suçlanması ve daha ağır bir ceza verilmesi istendiyse de bu dava düştü.
2012 yılında Moskvin'in psikiyatrik bir değerlendirme sonucunda Paranoid Şizofreni hastası olduğuna karar verilince bölge mahkemesi cezai ehliyeti olmadığına karar verdi. Ancak topluma karışası tehlikeli olabilir düşüncesiyle düzenli olarak gözden geçirilmesi için bir psikiyatri kliniğine kaldırıldı. Şubat 2013'te psikiyatrik tedavisinin uzatılmasını onayladı.
2018 Yılına geldiğimizde doktorları onun artık tehlikeli olmadığını belirttiler. Bunun üzerine kim olduğu tespit edilemeyen birileri mahkemeye başvurarak evde gözetim altında olmak şartıyla psikiyatri kliniğinden çıkarılmasını talep ettilerse de 2019 da görülen mahkemede hakimler bu talebin yerine getirilmesi için henüz çok erken olduğuna karar verdiler.
Peki Anatoly Moskvin niçin çocuk cesetlerini mezarlardan çıkartıp onları evinde tutuyordu? Onlarla ne yapıyordu?
Öncelikle şunu belirtelim ki Moskvin hiç bir zaman yaptığı şeyden pişmanlık duymadı. Hatta ''Cesetlerini çaldığın çocukların ailelerinden özür dile'' Dendiğinde '' Asıl onlar benden özür dilesinler. Onlar çocuklarını toprağa gömdüler. Dolayısıyla çocuklar üzerinde hiç bir hakları kalmadı. Ben ise o çocukları toprak altında yaşamaktan kurtarıp yepyeni bir hayat sundum'' Demişti.
Böyle bir sapıklığın nasıl başladığını araştıran polis bir önceki bölümde bahsettiğim 11 yaşındayken kendi yaşlarında bir kız çocuğunun cesedini öpmeye zorlanmasının yanı sıra( Ki bu olay Moskvin'in ifadesine göre bir nişan töreniymiş.) ileri yaşlarda özellikle kız çocuklarına çok düşkün olan Moskvin'in bir kuruma müracaat edip bir kız çocuğu evlat edinmek istemesine karşın düzenli bir hayatı olmaması ve gelirinin azlığı sebebiyle isteğini reddedince böyle bir yola başvurduğu yani mezarlardan özellikle kız çocuklarının cesetlerini çaldığını belirledi.
Ayrıca?
Ayrıca Moskvin evine getirdiği tüm çocuk cesetlerinin '' Bizi bu toprak altındaki yalnız ve zor hayatımızdan kurtar'' diye kendisini çağırdığını iddia ediyordu. Dahası çoğu kez toprak altındaki çocukların seslerini duyabilmek- kimlerin kurtulmak istediğini anlamak için mezarlıklarda yattığını ve sadece kendisinden yardım isteyen çocukları topraktan çıkarttığını söylüyordu.
Dahası da vardı.
Moskvin ölen çocuklara büyük sempati duyduğunu ve onların bilim ya da kara büyü yoluyla hayata döndürülebileceklerini düşündüğünü söylüyordu. Ona göre Sibirya'nın Yakut Türkleri de ölüleriyle iletişime geçmek için benzer bir yol izliyorlardı. Yakutlar yapabildiğine göre (!) kendisi neden yapamasındı.
Çocukların '' Bizi kurtar'' diye adeta yalvarması olayının aslı ise evinde bulunan gazetelerde gizliydi. Gazetelerin ölüm ilanları sayfaları Moskvin'in en fazla ilgilendiği sayfalardı. Özellikle de çocuk ( bilhassa kız çocuğu) ölüm ilanları...
Moskvin ayrıca itiraflarında 20 yıldır çocuk mezarlarını açtığını ama mezarın içindeki çocuğun izin vermediği hiç bir mezarı açmadığını da söylemişti. Çocukları niçin eve getirdiği sorusuna ise yaşlandıkça mezarların üzerinde uyumanın kendisi için fiziksel olarak acı verici hale geldiğini, bu yüzden cesetleri eve, yanlarında uyumanın daha rahat olacağı bir yere getirmeye başladığını söylüyordu. Ruhların güvenli, sıcak bir evde konuşmaya daha istekli olacağını ve artık yeraltında olmadıklarından onları daha kolay duyulabileceğini söylemişti.
Moskvin bir suç işlediğinin farkındaydı ama ona göre çocukları kurtarmak yasalara uymaktan da önemliydi.
Peki Moskvin bu oyuncak bebek şekline soktuğu çocuk cesetleriyle neler yaptı?
Daha önce de belirttiğim gibi o bir cinsi sapık değildi. Ceset bebekleri kendi çocukları gibi görüyordu. Onlarla konuştu (!) şarkılar söyledi (!) Birlikte çizgi film izlediler (!) Onların doğum günlerini partiler yaparak kutladı(!) Onlarla bayram kutlamaları yaptı (!)
2020 Yılında evlenmek ve yaşlı annesine bakmak için tamamen serbest bırakılmasını isteyen Moskvin bu talebinin hemen arkasından '' Çocuklarınızı çok fazla derine göme zahmetinde bulunmayın. Serbest kaldığım an onları yine çıkartacağım.'' Dediği için bu isteği reddedildi.
Annesi Elvira ise oğlunun nasıl bir sapık olduğunu öğrendikten ve çevresi tarafından adeta aforoz edilmeleri nedeniyle kendisinin ve kocasının kendilerini öldürmelerini önerdi, ancak kocası reddetti.
BİTTİ.
( Dahi Bir Sapık--2. Bölüm-- başlıklı yazı Sami Biber tarafından 25.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.