DUR MÜLTECİ.. 
Türkiye aç doyuran ülke mi?
Tokları açlaştıran mi?
Sınırlar kevgirse, senin köylerine kadar uyuşturucu  girer..HER YER SUÇ KAYNAR.. Afganlar sakız niyetime uyuşturucu çiyniyorlar  ve çoban kılığında girmedikleri köy yok..Köylerde bugün adam tarla sürdürüyor ödemesini uyuşturucı ile yapıyor.. Eskiden  böyleymiydi.. Köy de varsa bir kişi o da esrar dan içeri, girmiş çıkmış köy ahalisince dışlanmış olarak yaşamını idame ettirirdi..iran istihbaratı Türkiye ds operasyon düzenliyor.. Adam öldürğyor. Adam kaçırıyor.. İçerdek lojistik olmasa yapabilir mi?
Okullarda
11 yaşında çocuklar bile petlerle met içer durumundadır.. 
Sınırların kevgir olması sadece bir güvenlik sorunı değil Atatürk tarafıımdam  belirtilen Nufus politikası en önemli kimlik sorunudur ..
Demografik yapıda her bozulma sosyal dokuda hukuk uygulamasımda giderek büyüyen yara demektir..
100 yıllık kazanımlar, ekonomik ve sosyal yaşama ilişkin geliştirilen içtihatlar, hastalıklara  karşı geliştirilen koruma sistemleri hukuki v e ticari teamüller demografik yapıda meydana getirilen suni döllemeler bekaa sorunu oluşturacak şekilde yara almıştır..
Anadolu toprakları yeni keşfedilmiş bir amerikan kıtası değildir.. Binlerce yıllık bilgi birikiminin doğup tüm dünyaya yön vererek yayıldığı bir bileşkedir.. Son 1000 yıldır Müslüman Türklerin egemenliğinde anlamlandırılmıştır..
Anlam kaymalarına yol açacak, anlamsızlaştıracak her dışsal etkiye karşı koymak, devletin görevidir. Devlet yozlaşmaya ivme katacak tedbirler alıyorsa ya devlet bizim devlet değildir. Ya da karar mekanızmasında bulunamlar hala kandırılmaya devam etmektedirler..Gizli bir el tarafındam Türk olmayanlara teslim edildiğini gözlemliyoruz.. 
7 kıta nın insan suretleri, korkağı, işsizi, batkını kaçağı, avare ve bimekan takımı yığın yığın Türkiye ye gelmektedir.. "Ruanda katlıamı" nda 1 milyon insan katledilirken bir kabile diğer kabilenin çadır alanına bilr giremezken 100 yıldır  atlatılan badireler, ihtilaller kardeş katliamları pahasına elde ettiğimiz deneyimlemeler insaniyet namına yok edilmektedir..
Evet insani olalım ama fazlan varsa kendi vatandaşın dışındakilere insani yardımda bulunursın.. Kendi varlığını ortadan kaldıracak, ortadan kaldırma tehdit ve tehlikesini oluşturacak şekilde kapılarını sona kadar açıp dümya halklarının piçi oluşturma çabasına giremezsin 
Kendi vatandaşın açken, başka ülke  vatandaşına, ekmek gönderemezsin .Önce kendi açını doyuracaksın.. Kendi ülkende hiç kimse hastane kapılarından dönmeyecek ve ekonomik nedenlerle hiç bir çocuğun okuma ve eğitim hakkı elimde alınmadan imkan sağlıyorsan git yap yardımını.. Onun da bir usulü var. Sınırlarını n içine almadan .oluşturduğun kantonlarda. Sağla.. Yoksa attığın her ters adım BM nin yarın Çekosşovakya için yaptığı operayona benzer bir plebisit operasyonuyla güney doğu nun elimizden çıkması na yol açacaktır .. O zaman ölülerinizin bile yatacak  yeri bu topraklar da olmayacaktır.. 
Aklınızı başınıza alın

TORUN HALİLİ
( Dur Mülteci başlıklı yazı HALİLİ tarafından 16.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.