Gerilim de potansiyel farktır. Gerilim farkı hem akış yaptırır. Hem akıştır. Beden içindeki eksik olmanın potansiyel farkı da açlık duygusu ile akıcı biçimde belirir.

Açlık duygusu akışına uygun eylemler, dışa yönelen bedeni eğilimler. Bu eğimler içinde beden eksiği duyulan enerjiyi çevre içinde tamamlar.

Açlık potansiyelli nedenle hayat enerjiyi tekil hayatlar üzerinde akıtır. Bu nedenle açlık önem ve vurguydu. Yoksa tek yanlı mantık ve söylemle hayatta olduğunuz için acıkmıyordunuz. Enerjinin dolaşımı da hayatın dışındaki nedenlerledir.

Bir enerji biçimi, kendisini devam ettirebilmek için, hayat içinde tekrar tekrar enerji sağlama çevrimi içine girer. Sizin açlık dediğiniz anlam; geçici de olsa, parçalı bir sürekliliğin yani hayatın tekrar tekrar enerji sağlayış çevrim şeklidir.

Acıkma dediğiniz anlam, doğada düşük enerjili alana dek olgu ve olaylarıdır. Bu olgu ve olaylar hayat biçimlenmesini ortaya koyuyorsa; hayat bunu açlık olarak ve açlığın (enerjinin) doğa içinde tekrar tekrar karşılanmasına yönelim olarak anlıyordu.

Tokluk o olgudaki yüksek potansiyeldir. Şarj-doluluktur. Mana şarjdır. Deşarjdır. Somut görünürlerdir. Bir hal diğer zıt hale dönüştüğünde görünmezlerdir.

Yüksek potansiyelin düşük enerjili (açlık veya boşluk) alana doğru olan akışı nedenle yüksek enerji burada açlık gibi bir parça belirişler (enerji zayıflığı olmakla) eksiği tamamlayacak yeni bir olgu ve olayların biçimlenişine yönelmekle hayat, (açlığın, olgu ve olay) doygunluğuna (şarjına) dönüşür.

Olgu ve olaylar bileşimi hayat gibi bir tek durumla parçalı (kesikli) sürekli bağıntılı mana durumlardır. Doygunluk, açlığa indirgenen tekil olgu ve olaylar nedenle, tekil hayatlar (özneler üzerinde) tekrar tekrar enerji akışlı sağlayışlar içine girer.

Baştaki yüksek enerjili durumlar (olgu ve olaylar üzerinde) indirgenir. Alçak enerjili (aç olan ve eksiği tamamlanacak olan) durumlar da yükseltgenirler. İndirgenip yükseltgenen olaylar açlığa, doygunluğa doğru anlık durumlarla birikimli manadır.

Her bir potansiyel duruma göre birikim (şarj) yapan olaylar, her potansiyel alanlı birikimler içinde benzer niceli durumları ile benzerlik yasasının çekme-itme gibi seçme ayıklama etkisine tabii olurlar.

Seçme ayıklama nedenle (çekme-itme; gel yapma-git yapma gibi nedenle); değişime uğrayacak olan birikimler, benzerliler ve benzemezdiler yasası uyarınca enerji akışlı inşa kalıbına dönecektirler. Bu gibi mana kalıplı eylemler içinde düzenlenen veya yeni tür alan eylemli ilişkileri içinde dönüşen enerji akışları, artık hayattır.


( İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 68 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 19.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.