Uyarım veya uyartımlar süje veya obje üzerinde tamamlayıcı olup, onları harekete geçirici yön eylemliydiler. Uyartımlar süjenin irkilmesiydi. Objenin enjeksiyon uyarımıydı (salınımıydı-osilasyonuydu).

 

Tamamlayan enerji uyarandı. Tamamlanan kapasite uyarılandı. Bir uyaran öznede duyguları belirendi. Elma uyaransa, açlık duygusu elmayla tamamlanacak olmayı belirendi. Açlık uyaranına karşılık gelen elma gibi kaya da sütre gerisine gizlenmenizle sizin savunma güvende olma duygunuzu çağrışabiliyordu.

 

Yüksek basınç düşük basıncı uyartır. Böylece rüzgâr eser. Enerji akar. Dıştaki kimi uyartıların sizlerde birer salınım karşılıkları vardır. Süjelerdeki birbirine karşılık olan her iki türden uyaran ve uyarılan girişme irkilmelerine “organik osilasyon” denir. Organik osilasyon karşılıklarla uyarır ve uyarılırız.

 

Her iki tür karşılık uyartan nerede geliyordu? Hiçbir yerde. Belli bir zekâ mı bunu böyle düzenlemişti? Tabi ki hayır! Dış dünya zaten salınımlarıyla oluşmuş olmakla, türlü salınım dalgalarıyla doluydu.

 

Hayat denen yalıtıma bencillikler de dış dünyadaki kimi salınımları parça salınımlar seklinde kendi içinde ve kendisi bünyesinde yalıtmıştı. Yani içinizde izole edilen uyarılır tetiklenir salınım, dış dünyadaki bir salınımın parçası ve dış dünyada sayısal karşılığı olan frekans salınımlardı (tiril-osilasyon salınımlardı).

 

Eş deyişle içinizdeki yalıtıma salınımlar, dıştaki parçası oldukları salınımların frekansıyla aynıydılar.  İçteki yalıtıma frekansın salınımıyla, dıştaki kimi frekans salınımları birbiriyle aynıydı. Birbirini tamamlıyordu.

 

Birbirini tamamlayan olgu ve olaylar; birbirini çağıran, birbirini çeken ve birbirine karşılık olan salınımlardı. Yani dış dünya ve içinizde birbirini tamlayan birbirini çağıran parçaların salınım uyartması vardı.  

 

Birbirini çağıran, birbirini çeken parçalı salınımlar, osilasyon yapan ve osilasyon yaptıran girişim uyartmasıyla birer osilasyon (uyartım) salınımıydılar. Kolektif alanda bir kolektif alan osilasyonu yani kolektif uyartımı ile kişiler osilasyonu vardır. Kolektif uyartımlar (osilasyonlar) kolektif alanda kişi ihtiyacına ve kişi kapasitesine göre başka başka salınımlara karşılık olarak modüle edilirler.

 

Bu türden birbirini sayısal uyartımla tamamlayan, uyartım salınımlı enerjiye, organik osilasyon salınımlı uyartımlar diyoruz. İçteki beslenme uyartımlı osilasyonunun salınım sayısı dıştaki bin bir çeşit uyartım salınımları içinde sadece kendisine denk gelir salınış olanıyla rezonasyon sürecine, yani uyumlu düzgün itmelerin artması olan “seçme ayıklama sürecine” girer.

( Kolektif Alan 20 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 4/19/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.