53 / 46 d

Yine burada, beş parmağın beşinin de eşitsiz olmasıyla ortaya konan yumruk, avuç, kol gücü gibi farklı farklı hünerler ve farklı enerji durumları önemliydi. Bu enerji durumlardan biri de eşitsiz beş parmağın tek tek her birinde bulunmayan bir kol gücünü (kolektif gücü) ortaya koyması önemliydi.

 

Çeşitlilik, hüner, eşitsiz durumlarla olasıdır. Kulak kaşımak için baş parmağın girmediği yere eşitsiz bir çeşitlilik ve eşitsiz bir maharet olan serçe parmak girer!  Beş parmağın “el kapsamı içinde” sağlama yapmayacağı söylenir mi?

 

Parmaklar öznelerdi. Parmakların her birinin farklı ve eşitsiz becerilerle olması; iş birliği yapması ve iş bölüşümü yapan öznelerin bileşen özellikleriydi. Her bir parmağın ayrı ayrı eşitsiz yetenek içinde kendi ihtiyacı kadar “enerji tüketmeleri de” özneleri birbirine dayanıştıran “ortak özellikleriydi”.

 

Vücut, eşitsiz ve farklı karakterli öznelerin (hücrelerin) kullanım, tüketim ve sağlamanın bileşim gücü ile kolektif alandı. Kol parmakların bileşimini sağlayan çekim ekseni ve bir kısım kolektif alanın gücü ile kolektif alanın dışarı uzanan kapasitif beyniyle kolektif alanın bilinciydi.

 

Kol gücünden (kolektif bilinçten) yoksun kılınan bir beş parmak düşünülebilir mi? El, kol gibi uzuvlar bileşimi, kolektif yarar gibi vücudun yararını ortaya koyan çevrimleriyle; kolektif alanda eşitsiz yetenek ve kapasitelere birer bağlamıydı. Kolektif alan içinde farklı matematiksel noktalarıyla alanın kendisiydi.

 

Herkesin yetenek ve ihtiyacına göre kolektif kapasiteden sağlama alması başka. Kolektif kapasiteli gücü (kolu) ele geçirip de kolsuz bırakılan parmaklara (öznelere-emekçilere) hükmetmek başkaydı.

 

Hele de parmakları (kişileri) kol gibi kolektif kapasite gibi bağıntılarından ayırıp, sürecin bileşen paydaşlık ruhi değerlerini bağlamlarından koparıp beş parmağa ve eşitsiz beş parmağa indirgemek; tümden saçmalık ve gizemci inançlımaydı. Vücudun, kolun olmadığı yerde parmaklar kendilik durumla anlamsızdırlar. Kolektif kapasitenin olmadığı yerde kişisi gayretinin hiçbir anlam ve önemi yoktur.

 

Kişi gayreti kişinin kendisine anlam ve önemdir. Kolektif gayret o bileşimin tüm öznelerine paylaşılan bir anlam ve öznemdir. Kolektif bağlanım ve bağlayıcılık buradaydı.

 

Doğrudan paylaşılan kişisi kapasite değildi. Böylesi anlaşılma at iziyle it izini karıştırmaktır. Doğrudan paylaşılan şey kolektif kapasiteydi. Paydaşlı olan kolektif kapasitenin kol (sektör) gücüydü. Eşitsiz parmakların maharetini taşıyan kol gücüydü. Kol gücü de tek tek hiçbir parmağa ait değildir. Eşitsiz birikimli kolektif zenginliği mal sahipliği üzerinde sömürüye dayanak etmek izansızlıktı..

( Kolektif Alan 46 D başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 17.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.