Sivrisinek ile  kelebeğin  konuşması içler acısıdır.Sivrisinek adından da anlaşılacağı gibi sivri dilli,kelebek ise daha insancıl ve yapıcı.
-Sen ne kötüsün hem insanların yetiştirdikleri ürünlerden besleniyorsun hem de insanları ısırıp hastalık yayıyorsun?
-Sana mı düştü  bunun derdi,bir  günlük ömrün var zaten herşeye burnunu sokma!Ayrıca her insanı ısırdığım da söylenemez, 0 kan grupları daha lezzetlidir benim için. Fesleğen,reyhan,lavanta,portakal,karanfil,defne,kadife çiçeği ve sirke korkusunu sevmem.
-İnsanlar seni hiç sevmiyor.
-Çok yanılıyorsun arkadaş,iç suyunu da git başımdan!Beni biyolojik silah olarak kullanıyorlar,Kolombiya'daki fabrikamızdan  haberin vardır umarım.
-Ne fabrikası?
-Sivrisinek fabrikası ya da hastalık fabrikası hem de genetiğimizi değiştiriyorlar.
-Neden böyle bir yol izleniyor?
-Genetiği değiştirilen bizler doğaya salınarak diğer arkadaşlarımızla etkileşime geçmemiz hedefleniyor yani hastalık taşıyan,insanları zehirleyen o arkadaşlarımızı etkisiz hale getireceğiz.
-İyilik meleğisiniz yani.
-Dünyaya öyle takdim ediliyor  ama madalyonun bir de öteki yüzü var...
-Top tüfek devri bitti desene.
-Aynen öyle;hem canlıyız her yerdeyiz,kimse şüphelenmiyor hem de diğer  sineklerle bizi ayırt edemiyorlar,gürültüsüz,kansız ve sinsice...

Kelebeğin son sözü şu olur:
"Bir günlük ömrümüz vardı onu da elimizden aldınız,herkes bizi  siz zannediyor ve gördükleri yerde öldürüyorlar."

( Kelebeğin Sözü başlıklı yazı berberce tarafından 25.09.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.