Bizim koca imparatorluğumuz birinci dünya savaşına kadar eriye eriye kalmayıp gitti. Birinci dünya savaşı bitince bizim dediğimiz yerler bizim değilmiş anladık. Anladık anlamasına da gerçekten bizim olan yerlere de göz diktiler. Anlaşmayı falan ihlal edip işgal ettiler. Bir Türk Osmanlı paşası Mustafa Kemal Atatürk bir söz söylemişti hatırlar mısınız? “Geldikleri gibi gidecekler.” Gelenler yakmadık köy kasaba bırakmadılar. Türk milleti Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde silkinip son bir helme ile yurdunu düşmandan işgalinden kurtardı.

Birinci dünya savaşı sonrası imparatorluklar son bulmaya başlamıştı. Artık ölmüş imparatorluğun küllerinden taze bir fidan yeşerdi. Türkiye Cumhuriyeti doğdu.

Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen dışarıdan ve içeriden uğraşanlar oldu. Onlar bilmiyor ki bir Türk devleti ya yaşlanınca yıkılır ya bir Türk devleti tarafından yıkılır. Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir başka sözü şöyledir. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında.

( Türkiye Cumhuriyeti Yüz Yaşında başlıklı yazı mehmetgarip tarafından 26.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.