"Alana da almayana da bir paspas bedava." Bu cümle yazılıydı büyük harflerle halı dükkanının penceresinde,gelip geçenler okur,hayret ederlerdi.Şimdiki devirde kim,kime bedava bir şey verir ki,her şey ateş pahası olmuş zaten çocukları sevindirmek bile tarih oldu,bazı esnaflar özellikle cuma günleri gördükleri her çocuğa;ayakkabı,gocuk ve çeşitli oyuncaklar  dağıtırlardı.Günümüzdeki kimi esnaflar ne yazık ki kiralarını,faturalarını ve çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek içi  akla karayı seçiyorlar.

Elemanıyla şöyle bir konuşma geçiyordu dükkanda:
-Abi,bu yazıyı okuyanlar akın edecekler buraya,bizim halkımız bedavayı sever ama rezil olacağız.
-Neden rezil olacakmışız,beni tanıyanlar iyi tanır.
-İyi de, halı alana paspas vereceğiz fakat bir bahane bulup almayana nasıl paspas vereceğiz? Adam eli cebimde dükkana girecek,müzeyi gezer gibi gezecek sonra da "halılar çok pahalı"diyerek camdaki bu yazıyı göstererek paspasını isteyecek.
-Reklamın iyisi kötü olmaz koçum, bu işlerde daha toysun,hele bir gelsinler sonra düşünürüz,onlara öyle bir dil dökerim ki buraya gelen eli boş gidemez.


( Alana Da Almayana Da başlıklı yazı berberce tarafından 11/7/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.