İNSAN HAKİKATİ

Yaş aldıkça hayatın buhran dolu olduğunu anlar insan. Kendinden yaşca ufaklara imrenir hatta belki kıskanır. Bu gün bedbaht hayatımın aşikar bir hakikatini idrak ettim bu ömrün yaşadığı ve yaşayacağı bütün günler semaya ah çekmekten başka bir iş icra etmeyeceğidir.


Çoğu insan bu alalade fikirlerime tamat  gelebilir belki ama söylediklerim ve söyleyeceklerim hayatın yadsınamaz hakikati.

Çoğumuz biliriz Simurg'u aramaya çıkan kuşları. O şah eser ki anlatır çaresizliği, bilgeliği, ölümü ve cehaleti. Biz de Simurg'u aramaya cihana gözümüzü açtık. Bu yolda kimisi öldü kimisi cehaletin bilgeliğine kavuşup yolun yarısında geri döndü kimisi de vardı bilgeliğin cehaletine . O cehalet ki seni okyanusta bir damla su kılar.  Simurg hakikatti hakikat iki tür cehaletti biri cehaletin bilgeliği bir diğeri ise bilgeliğin cehaleti .
Hakikat bizim içimizde idi yolun başında da yolun sonunda da .Toprak pişer çanak çömlek olur lakin öz yine topraktır.
Anlayacağımız cehalet de bir bilgelik de bir, öz insandır.
( İnsan Hakikati başlıklı yazı İslamokan17 tarafından 12.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.