VAHŞİ KÖPEKLER...
50 sini aşmış hemen hemen her Türk erkeğinin gönlünde bir belgesel bir de 3 film devamlı Zerrin Egeliler filmi yatar..
O filmlerin başrol aktristleri, aslında porna değil Yıllar sonra donu ile yatağa girdiklerini, ileri erotik film olduklarını açıklayarak hayalleri yıksa da "parçala Behçet" "Hızlı Giden Yorulur" isimli filmler,daha ismini afişden okurken başlayan ve çıplak kadın figürleri ile "gel gel" yapılan filmler 80 li yılların ergenlerinin hafızalarında yer etmiştir.. O zamanda kandırıldık şimdide kandırılıyoruz..
Belgeselde olabildiğince Çirkin, kulaği uydu anteni gibi bir ses alıcısı, rengi pis ve kirli gibi duran damalı vahşi köpekleri illa ki seyretmişsinizdir..
Vahşi köpeğin gücü sürü halinde yaşamasından kaynaklanır
Aslanın gücü tek başına olmaktandır. Ailesinden ayrı düşmüş aslanda köpek sürüsünün kurbanı olmaya mahkumdur..
Cahil insan gücü, kolayca sürüye dönüşe bilir..
Eğitimli insan güçsüzlüğü kolayca yalnızlaşabilmesi ve bencilleşmesidir.
Vahşi köpekler, aralıklı dizilerek yordukları ceylanı, önünde ya da arkasında görevini iyi yapan bir köpek avı, burnundan yada g, tünden yakalar hızını yavaşlatır ve diğer soydaşları ava kapaklanır..
Vahşi köpeğin sürü gücü avı başındaki Aslanı bile kaçırtır..
Dayanışmacı köpek, hastalıklı yaralı gebe yada doğurmuş ev ahalisinin av sonrası koşarak yanına döner ve dayanışma güdüsü ile avlanamayan kandaşına kusarak midesinde taşıdığı eti verir..
Demokrasilerde iyi bir avcı olan" hitabet gücü" yüksek siyasetçi, en iyi sürüleşen kitleyi, kendisine hedef kitle yapar..Hedef kitleyi, organize eder. Görev bilinci aşılar.. Artık her biri ceylanı yoran, parcalayan, bölüşümü yapan, tek başına değersiz ama bir araya felince ayıboğan voltranı oluşturur.. Böylece En çok sandığa kapaklanır.. Yönetimi ele geçirir .. Sürü gücünün farkındalığı, dayanışma ile paylaşımın sürekliliği sağlar..
Bir aslan, ormanın kralidir.. Ama yele kabarıncaya kadar neler çekmiştir.. Kendi kardesleri ile bike savaşmıştır. Birde ona soracaksın..
Doğada aslanda var vahşi köpek dr..Dengeyi bozulmamış doğa şartları sağlar..VVahşi köpek sürü sayısı artarsa doğadaki denge bozulur..
Vahşi Köpeğin hükmünü ailesine sahip çıkan ona önderlik yapan aslan bozar.. Yoksa bu orman bu kadar köpek sürüsünü taşımaz..
TORUN HALİLİ
( Vahşi Köpekler başlıklı yazı HALİLİ tarafından 20.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.