Emeklilik;ezikliktir,rezalettir,sefilliktir,pasifliktir,kepazeliktir gibi söylemler yanlış olsa da,bunu emekliler kullandığı için,benim de  böyle bir başlık atmamda hiçbir sakınca görmüyorum.Emeklilerimizin durumu gerçekten içler acısı öyle ki  aldıkları maaş ev kiralarını bile ödemiyor,büyük şehirde ev kiralarının en az 15-20 bin olduğu düşünülürse,20-25 yıl  çalışıp maaşından kesilmiş,emekli olmuş kimsenin 10 bin lira emekli maaşı alması hiçbir mantığa sığmaz.
Prostat sorunu alan Kemal abi şöyle derdi:
"Ben emekliyim demeye  utanıyorum."

Yıllar önce şantiyede çavuşluk yapan ilkokul mezunu Cumali abi ise şöyle demişti:
"Ben sigortamın yatmasını istemiyorum ona yatacak para  maaşıma yansısın."  Anayasada bu mümkün mü bilmiyorum ama Cumali abi yıllar sonra haklı çıktı,eminim bir çok emekli  böyle düşünüyordur.

Emekliler  çalışmak zorunda çünkü emekli maaşıyla geçinmek imkansız.Bu durum  çalışma dünyamızı  ciddi bir şekilde etkiliyor yani emekli çalıştırmak işverenin işine geliyor sigortasını yatırmadığı için.
Genç nüfusumuz için çok büyük bir engel bu,emekli sorunu çözülürse işsizlik sorununun tamamı olmasa da yarısının  çözüleceğine inananlardanım.
"Usta,kaç para emekli maaşı alıyorsun?" diye soruyorum,
"Sekiz bin kusur"diyor gözümün içine bakarak oysa  çocuğu yaşında asgari ücretle çalışan bir kimse kendisinden iki kat maaş alıyor.

Emekli olmak,ev dam sahibi olmak,çoluk çocuğa karışmak  eskiden  kurulan  en güzel hayaller iken şimdiki hayaller karın tokluğuna çalışmaya indirgendi.
( Emeklilik Eziklik başlıklı yazı berberce tarafından 8.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.