‘‘Ben kendimi bildim bileli bu vatana hizmet ettim şimdi sıra sen ve senin gibilerde’ diyor ve sözlerine devam ediyordu istiklal gazisi. ‘Şu an vatanın durumuna bak evlat. Görüyor musun benim gördüklerimi. Yoksa boş boş bakıp da gördüğünü mü sanıyorsun.

Bizim dönemimizde kürt halkı bizim kardeşimizdi. Kürt, Türk, Laz, Çerkez hep birlikte düşmana karşı savaşırken yine bizim vatanımızda yaşayan Ermeniler, Yunanlılar, Bulgarlar kendi bağımsızlıkları derdine düştüler. Bunları ne çabuk unutturdular. Ne çabuk halkları birbirine düşman ettiler. Sana bu ilk nasihatımdır bu ülkeyi biz hep birlikte kurduk bu ülke senin benim değil hepimizindir, bunu asla unutma!

Ülkenin başına bir sürü iktidar geldi kimisi iyiydi kimisi kötü. Halkı uyutmaya çalışan gelip geçen iktidarlar değildir evlat, bizden istediklerini alamayan kendi dinlerini, kültürlerini yaymak ve bu ülkeyi sömürgeleştirmek isteyenlerdir. Bunun için bir sürü yol deniyorlar ki başta kitlesel iletişim araçları. Televizyon seyretmiyorum artık. Çünkü seyrettikçe ne kadar zavallı hale düşürülmeye çalıştığımızı görüyorum. Atatürk ne güzel demişti çağdaş uygarlık seviyesine ulaşın, batının kültürü yerine bilimini alın diye. Bizdeki bu batı kültürü benimseme merakı niyedir? İnsanlar çalışmadan, üretmeden zengin oluyorlar. Onların cebine para girerken biz burada üç kuruş parayla geçinmeye çalışıyoruz. Halkı kandırmaya çalışıyorlar KANMA,UYUMA!’’

Bir istiklal harbi gazisinin günümüzdeki olayları nasıl yorumlardı onu anlatmaya çalıştım. O dönemde olanları aslında çok geçmemesine rağmen çok çabuk unuttuk. Bize kimin düşman kimin dost olduğunu anlayamaz hale geldik. Kimi insanlar açlıktan intihar ederken kimi insanlar ise dolar zengini olarak aramızda dolaşmakta. Ülkemizde Japonya’dan daha fazla dolar zengini olduğunu ve yine ülkemizde kriz döneminde Ferrari marka aracın satışının düşmediğini biliyor musunuz? Sizce denge bunu neresinde? Dinimiz ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyor. O zaman kaçımız hala Müslüman? Veya kaçımız komşum aç mı, ölüyor mu diye merak ediyor? Bu sayı düşmeye devam ederse sonumuz sömürge devletlerden farksızdır demektir. Halk zengin, devlet zengin Amerika mutlu. Yazık!
( Uyuma başlıklı yazı ahmet-seyhan tarafından 2.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu