Seçim arefesinde olduğumuz için  belediye başkan adayları ve muhtar adayları gecesini gündüzüne katarak arı gibi çalışıyorlar.Sayılı günler kaldı yerel seçimlerin yapılmasına yani dananın kuyruğunun kopmasına az kaldı.Kim kazanırsa kazansın sorunlar anında çözülecek mi,sanmam yine suçlamalar,iftiralar ve itirafların  sonu gelmeyecek.Kısacası karalama politikasına start verilmiş olacak.

Başta annemin,teyzelerimin,halalarımın ve ablalarımın olmak üzere tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü  kutluyorum.Klişe olmuş şu sözü yazmadan geçemem:
Kadınlar gününü bir güne indirgeyemeyiz,bu onlara yapılacak olan en büyük haksızlık olur.Sadece bugün için hak,hukuk,eşitlik,sevgi ve aşktan bahsedip ertesi gün kadın cinayetlerinin yaşanması ve taciz ile tecavüzün  meşru gösterilmeye çalışılması gibi yaklaşımlar asla  İnsan Hakları Sözleşmesi'yle bağdaşmaz.

Bugün yollar,caddelerde ve parklarda hep kırmızı karanfil dağıtılıyor sivil toplum kuruluşları ve  siyasi partililer tarafından adet haline gelmiş artık; yani bugüne kadınların günü değil de çiçekçilerin günü diyebiliriz çünkü  maddi açıdan en mutlu olanlar çiçekçilerdir.

Buradan tüm belediye başkan adaylarına ve muhtar adaylarına seslenmek istiyorum; lütfen bu karanfil sevdasından vazgeçin, çöpler hep karanfil dolu,israf.Kadınları mutlu etmek istiyorsanız yılda bir sefer kadınları hatırlayıp bunları dağıtarak  çevre kirliliğine neden olmanıza gerek yok.Yazma dağıtın mesala,çorap dağıtın  ya da kadınların özel günlerinde kullandıklarından dağıtın!Ama bunlar pahalı olduğu için kimsenin aklına gelmez tabi.

"Kadın kendi başına ne gül goncasıdır, ne de diken. Koklamasını bilirsen gül, tutmasını bilmezsen diken olur." (Refik Halit Karay)
( Kırmızı Karanfiller başlıklı yazı berberce tarafından 8.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.