Her sınav sonunda salondan çıkan iki tip öğrenci vardır asla değişmez;birinci tipler güle oynaya çıkar ve soruların kolay  olduğunu söylerler,ikinci tipler ise savaşı kaybetmiş asker  gibi yorgun argın çıkarlar ve soruların zor olduğundan yakınırlar.Muhtelelen  ya hiç çalışmamışlardır ya yetersiz çalışmışlardır ya da sinir-stres gibi etkenlerle kaydırma yapmışlardır.

Hepimizin birer sınavı var bu hayatta;kimimizin eşi,kimimizin serveti,kimimizin evladı kimimizin hastalığı,kimimizin ilmi...Dertsiz insan olur mu hiç,onlar bizim mücadelemizin,azmimizin ve sabrımızın vuku bulmuş halidir.Dertlerimiz ne olursa olsun onlara birer teşekkür borcumuzun olduğunu söylersem  saçmalamış sayılmam  galiba çünkü "Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez."
Bu dert konusunda şöyle der Mevlana:"Dert insana yol gösterir."

Bu sabah yatağınızdan kalkıp gözlerinizi açtıysanız,
Bir yakınınızın  acı haberini almadıysanız,
Hastane köşelerinde ecelinizi beklemiyorsanız,
Hayata tutunmak için bütün servetinizi harcayıp donör aramıyorsanız,
Haksız yere müebbet hapis cezasına çarptırılmadıysanız,
Kekim kabarmadı, eşim sarılmadı,sevgilim mesaj yazmadı,görümcem dudak büktü,eltim kıskandı,çocuğum odayı kirletti,patronum zam yapmadı,arkadaşlarım dedikodumu yaptı,trafikte yol vermedi,evimin perdeleri değişmedi,arabamı değiştiremedim gibi küçük sorunları kafaya takarak mutsuz  olmaya değmez,bir kez doğduk bir kez öleceğiz.

Yakın-ma,gülümse hayata.


( Gülümse Hayata başlıklı yazı berberce tarafından 27.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.