30 Yıl
Ben bugün 30 oldum. Yıllardır heyecanla beklediğim yaş. 30 yıldır ne biriktirdim diye düşünüyorum. Henüz bir dostum yok. Kırkıma kadar hedefim birkaç dost biriktirmek. 

Küçükken kendimi 30 yaşında çok farklı hayal ederdim. Hayal ettiğim şeylerin pek çoğuna kavuşamadım. Kavuştuklarımı ise hayal dahi edemezdim. Çok yıprandım, çok yoruldum, çok saç beyazlattım, çok perişan oldum. Doğduğumda benimle beraber gelen dertlerin pek azından kurtuldum. 

Bu doğum günümde dostlarımla ve ailemle çok büyük kutlamalar yapmanın hayalini kurmuştum. Halbuki çok yakınlarımın dahi hatırlamadan, hatırlayanların ise yalapşap kutladığı bir gün olarak geçti. Fakat doğa ile iç içe, şarkılar söyleyip, yolculuk yaparak geçirdim ilk kez bir doğum günümü. Bu yıl ki tanrıyla benim aramda bir gün müydü? Bana böyle bir hediye mi verildi O'nun tarafından diye düşündüm. Gülümsedim, buna inanmak çok hoşuma gitti. İşin aslını bilemem ama bugün için şükürler olsun.

Kimseden kırılmadan, kimseyi kırmadan, O'na tam güvenle yaşamak... Zamanı gelince göçmek... Kırgın bir doğum günü geçiriyorum ama belki de beklenti içinde olmaktan vazgeçmeliydim. Bugünün de mesajı bu olmalıydı. 

Bundan 5 yıl önce kendimi 30 yaşında hayal ederken: his dünyasının artık durulduğu, ufak insanların ufak dertlerinden uzak duran, mental sağlamlığa sahip, sükunet içinde başına geleni karşılayan, bilge bir insan düşlemiştim. Böyle olmaktan bugün çok uzağım. İnanıyorum ki 40 yaşıma geldiğimde böyle biri olmaya daha yakınsamış olacağım.

Keşke kalbim temiz olsa, ayarında fedakar biri olsam. Karşılık beklemeden muhtaç olana elim ulaşsa. Keşke çok iyi insanlar biriktirsem, keşke dostlarım olsa. 
Keşke güvenebileceğim insanlar olsa,
keşke güvenilir biri olsam, 
keşke güzel olsam,
keşke sevmesi daha kolay biri olsam,
keşke insanları daha kolay sevebilsem,
Keşke daha güçlü olsam,
Keşke daha sağlıklı olsam,
Keşke bir kişinin de dünyası ben olsam,
Keşke artık yetim ve öksüz gibi hissetmesem
Keşke daha bilge olsam...

Doğmam iyi mi oldu bilmem. Acı içindeyim fakat verilen mutluluğa minnettarım. Acım hafiflediği için Allah'a şükrediyorum. Doğmak, 30 yıl bu hayatta var olmak çoğunlukla acı fakat bazı güzel hislerle dolu bir tecrübeydi. 

Her şeye rağmen doğum günüm kutlu olsun...



( 30 Yıl başlıklı yazı ayse-parlak tarafından 10.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.