Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Siyasi Libretto Ektedir Okuyalım Okutalım

 Siyasi LİBRETTO  ektedir.

Posaidon bile isyan etti.Denizlerimin yakasından düşün  dedi.

Argonotlar,denizi kara, karayı altın yapan adamlar,altın postlarda oturur,altın tepsilerde yemek yer, onbirlik altın tesbih çevirir,altın soyun yaşıyanlarıydı.Bütün nimetlerden bunlar faydalanırlarmış.İtibardan tasarruf yapmazlarmış.Çok yağmurlu bir bölgede yaşarlarmış.Dev bir tilki olan TEUMESSOS tilkisi asla yakalanmaz. En sevdiği şey yağmurda şemsiyesiz  dolaşmakmış..Hiç kimse ıslandığını görmemiş.Bütün ihalelere katılır ve hep kazanırmış.Bu iş kolunda faaliyet gösteren kişi ve kurumları Köprüler,Otoyollar ,Tüpgeçitler,TEUMESSOS tilkisine çalışırmış.Bir gün büyük bir hata yapmışlar emeklilerin gazabına uğramışlar.İlk defa Akıllandıkları görülen emekliler.Uranüs’e nasıl düzelir diye sormuşlar.Burayı çalıştıranlardan matrah üzerinden değil,yaptıkları ciro üzerinden yüzde doksanbeş oranında vergi tahsilatı yapılsın.yüzde doksandört’e kadar indirmeğe veya yüzde doksandokuza kadar çıkarmağa ,Ankara Büyükşehir belediye başkanı karar versin.Bu Defa  paylaşımı tilki yapmasın.demiş.

Bu tilkilere, sanki kağıt üzerinde verdim, vergi olarak geri aldım uygulansın.Kararı adalet tanrıçası THEMİS’ mi yoksa ilk titan intikam ve denge tanrıçası NEMESİS’mi versin.Bu belli olsun. Emekliler Ambrosia adlı iksiri kullanıyor uzun yıllar yarı aç yarı tok yaşamaya alışıyorlardı .o sırada veren el mi çok oy alır vermek istemeyen el mi ,yanlış anlaşılınca herşey  herkes için bayram sonuna bırakıldı. Almancılar bu sefer paraya kıyamayıp gelemiyorlar. İşin rengi değişiyordu.

Alman arkeolog ne demiş evet kıskanıyorum. ama bir ülkede bu kadar değerli sanat eserleri olurmu.İnanamıyorum. cahiller taş parçası diyorlar.Neymiş ülkemizin taşı toprağı altınmış. Onu kanadalı yamyamlara anlatın altını onlar arasın bizi bile kıskanıyorlar barbarlar Ülke olarak PRİAPOS un etkisi bereketi bitmez. Ülkemizi severiz öyle yetiştik öyle yetiştirdik. bir kere. Korkmayız çünkü TÜRK’üz hiçbir zaman atalarımızı inkar etmeyiz.

 

PRİAPOS Bereket Tanrısıdır. Sarıdan döküm olanı çağımızda en arananıdır.

Çok Değerli Kağıt İcat Ettim. kira sözleşmelerini Maliye bakanlığı kontrolünde satılsın üç nüsha tanzim edilsin.Bir nüshası maliyede kalsın ekonomik uyuşmazlıklarda maliyedeki nüsha delil niteliğinde olsun. Kabul eden zenginler parmak kaldırsın. priapos sen teklif et hep beraber görelim. Yapabileceklermi dedi. Niyet eden olursa daha detaylı yazarız dedi.

BEREKET VERSİN.

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Siyasi Libretto Ektedir Okuyalım Okutalım

hamit-yenigun hamit-yenigun