Düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, geliştiren, uygulayan ve en önemlisi de aldığı işi sonuna kadar götüren gençler yetiştirmek ülke olarak en önemli beklentimizdir buna kimsenin itirazı olmaması lazım.Bunun için  de bazı Avrupa devletlerinde olduğu gibi  küçük yaşta çocukların yeteneklerinin keşfedilip o yönde eğitilmesi gerekir ki eğitimin amacı ve kalitesi ortaya çıksın.

Bundan birkaç yıl önce dönemin cumhurbaşbanı eline tebeşiri alıp tahtaya şunu yazar:"Oku,düşün,uygula,nitecelendir."
Başarının sırrı,eğitimin sloganı ve eğitimin misyonu denilerek yazar ve akademisyenler tarafından bununla ilgili çeşitli makaleler yazılır.

Bir sınıf öğretmeni,büyük harflerle tahtaya  bu cümleyi yazıp öğrencilerin  yorumlamasını ister:" Oku,düşün,uygula,neticelendir."
Öğrencilerden biri:
"Bol bol kitap okuyacağız ve okuduklarımızı düşünerek  yaptığımız her işe uygulayacağız böylece neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkına vararak sağlıklı sonuçlar elde  edeceğiz."der öğretmenin çok hoşuna gider.

 Ancak parmak kaldırarak orta sıraların sol köşesinde oturan bir öğrenci söz ister:
"Yakacağız öğretmenim,der." Öğretmeni şaşırır:
"Ne yakacağız,neyi yakacağız?"
"Odunları yakacağız öğretmenim deyince öğretmeni hala şaşkınlığını korumaktadır,tahtayı göstererek:
"Bunun konumuzla ne alakası var der,odunu nereden çıkardın?"
Öğrenci cevap verir:
"Baş haflerinden odun çıkıyor öğretmenim."

( Zeki Çocuk başlıklı yazı berberce tarafından 20.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu