Halkımızın  genellikle defin işlemlerinden sonra sıkça kullandıkları  sözdür bu."Babamıza son  görevimizi yaptık." "Teyzemize dün son görevlerimizi yerine getirdik,toprağa verdik."
Bu söz aslında ölümün bir son olduğunun en güçlü destekçisi gibi,caneze gömülür,herkes işine gücüne dağılır ve ölüm de ölen de hemencecik unutuluverilir.

Kim olursa olsun bizim son görevimiz, sadece ölen kişiyi toprağa vermek değildir;
Onun için  sürekli dualar etmek,sadakasını vermek,hep iyi yanları anmak,kazancımızda en büyük pay onların olduğunu  düşünerek hareket etmektir.
"Biz müslümanların en zayıf  noktası nedir?"diye sorsanız kendisiyle yüzleşmekten korkmasıdır derim çünkü özeleştiri yapacak olursak bazen söylemlerimizle eylemlerimiz örtüşmez.

Ustanın da çırağın da bir olduğu yere toprak denir.
( Son Görev başlıklı yazı berberce tarafından 25.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu