Bugün hafta sonu. Hafta sonları n'aparsınız? Pek çok yanıt gelebilir bu soruya. Nasıl olsa tâtildir hafta sonları. Kimisi haftanın acısını çıkartmak ister, yatar gün boyunca. Kimisine göre bir fırsattır; gezer, tozar, yer, içer, eğlenir. Kimisi hafta içine ödevler yetiştirmeye, kimisi sınava çalışır. Kimileri doğar, büyür ve ölür.

Ben mi, ben aldım kahvemi çıktım dışarıya, hava serin ama güneşli. Etrafımda birkaç tavuk sesi, kuşların cıvıldaşmaları, ineklerin mölemeleri dışında bir de uzaktan gelen iş makinelerinin sesleri. Sâhi tâtil değil midir bugün? Ne diye çalışır bu makineler zırt pırt. Neyse ne anlatıyordum? Ben; elimde kahve çıktım dışarı yazıyorum, yazmaya çalışıyorum. Ama ne mümkün, tam aradığım ilhâmı buldum diyorum ki ne kadar yakın olduğunu anlayamadığım bir ses "hurdacııı, hurdacı geldi. Eskici geldi." diye yankılanıyor kulaklarımın içinde. Sanırsın bugün bir bana tâtil. İçimi kaplıyor büyükçe bir vicdan azâbı. Empati yapma ihtiyâcı duyuyorum. Kendimi onların yerlerine koyuyorum, hafta sonu çalışmak zorunda olanların. Bir hafta sonu, tâtile uyanır gibi uyanıyorum gerçeklere. Birilerinin, birileri rahat tâtil yapsın diye tâtillerini fedâ ettikleri gerçeğine. Ve ben, bu yüzden yazma ihtiyâcı duyuyorum bu yazıyı belki de. Üstüne üstlük nâdir tâtil günlerimden birinde. Lâkin çok şükür ki anlıyorum en sonunda; tâtil tâtil dediğimiz, vakit için bir kâtilmiş yalnızca.


Furkan Enes ABÇA
Üç Yüz Altmış Beş Artı Bir
06.01.2024
( Katil Tatil başlıklı yazı Furkan Enes ABÇA - Sadraz tarafından 14.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu