Ben ne deistim ne de agnostik ne de seküler... Kimliğim müslüman. Allah'a kurban, Hz Muhammed'e (as) aşığım. Yani tarafım.
Kendisini agnostik olarak tanımlayan ancak ideolojik bir ateistin İslam ve peygamberi hakkındaki klişe söylemlerini gündeme getiren bir gencin söylemleriyle Türkiye gündemi değişti.
Türkiye olarak ciddi bir siyonizm karşıtlığı ve Filistin'e destek eylemlerinin yükselişe geçtiği bir dönemde halkın sinir uçlarına dokunan bir söylem gündem oldu.
Neden böyle bir söylem gündem oldu diye düşünmeden sazan gibi atladık konunun üstüne. Hz Muhammed (as) yeniden dirilmiş de sanki dokuz yaşında bir kızla evlenmiş gibi ateşli bir tartışma gündemi kavurdu. Halkıyla, akademisyeniyle medyasıyla konuya gömüldük. Peki gündemden ne kalktı? Filistin, siyonizm, boykot konuşulmaktan çıktı. Peki kim konuşuldu? Genç bir adam. İdeolojik ateist söylemi olan bir agnostik. Yani aslında kendi kendiyle çelişen bir kişilik. Diğer iddialarını da sonra konuşacağım. Ancak biz müslümanlar şunu çok iyi biliyoruz. Bir müslümanın Hz Muhammed'e (as) bakışı ile bir ideolojik ateistin bakışı asla bir olmaz. Çünkü durduğumuz yer farklı.
Bu genç adamdan önce Turan Dursun, İlhan Arsel,  Servet Tanilli gibi azılı İslam düşmanları da aynı konuyu gündeme getirdi. Konuşuldu anlatıldı. Cevaplar verildi. Açıklamalar yapıldı. Peki ne değişti? Hiçbir şey. Ama şimdi bir şey değişti. Gündemden Filistin'e destek söylemleri ve siyonizm karşıtlığı düştü. Amaç hasıl olduğu gibi bir kahraman da yaratıldı.
Peki biz müslümanlar bu söylemler karşısında nasıl bir karşılık vermeliyiz. Tepkisel ve yargılayıcı yaklaşımlar kanaatimce hikmete uygun olmaz.
Bu söylemlerinden dolayı yargılamak, hapis cezasına çarptırmak sadece düşünsel zayıflık olarak değerlendirilebilir. Bunun için bir duruş belirlemek gerekir. İnanmayan insan kendisinin bakış açısını gündeme taşıyacak, konuşacaktır. Onlar için Hz Muhammed (as) bir şey ifade etmeyebilir. 
Benim için yani bir müslüman için Hz Muhammed (as) ne anlam ifade ediyor?
Kur'an-i bir söylem olarak Üsvei Hasene... Yani örnek alınacak eşsiz bir insan, lider, önder, rehber, rol model. Peki Allah'ın biz müslümanlar için rol model sunduğu en güzel örnek olan bir insan, insanlığın çirkin göreceği, Kur'an'ın fahşa ve münker olarak değerlendireceği bir eylemi yapar mı? Benim Kur'an dan anladığım kadarıyla böyle bir davranış içine gireceğine asla kanaat getirmiyorum. Bu konuyu gündeme getiren anlayış sanki Hz Muhammed (as) günümüzde dokuz yaşında bir kız çocuğuyla evlenmiş gibi bizi savunmak zorunda bırakıyorlar. Bunu yapanlar ne gariptir ki Kuran'ın günümüze kadar değişmeden gelmesinin mümkün olmadığını söyleyen zihniyet. Kur'an değişmiş ama peygamber Hz Muhammed (as) ile ilgili tartışmalı bir alan mutlak doğru olarak günümüze kadar gelmiş. Hz Muhammed (as) hayattayken ezberlenen, yazıyla kayıt altına alınan bir kitabın doğruluğu tartışılırken Hz Muhammed'in (as) vefatından yaklaşık iki yüz yıl sonra düzenlenen bir külliyattan bir konuyu kendi görüşlerini destekliyor diye  mutlak doğru kabul edip onun üzerinden İslam'ı ve peygamberini yargılamak... Ne kadar tutarlı bir davranış acaba? Hadis külliyatı sizin için gerçekten çok muteber ise inanmayanlar için müjdelediği cehenneme de hazır olun... 

Aslında bu yaklaşım her devirde gündem değiştirmek için kullanılan klişe bir, argümandır. Biz müslümanların peygamberimizin kişiliğiyle ilgili bir sorunumuz yok. Benim için Hz Muhammed (as) haksızlıklara karşı duruşu olan, dürüst, güvenilir, emin, adaletli, toplumdaki yozlaşmaya karşı mücadele eden Allah'ın varlığı ve birliği üzerine bir yaşamı takva ilkesiyle insanlığa sunan büyük bir kişilik örneği, önder bir şahsiyet, rol model ve ebedi rehberdir.
Ateist söylemli agnostik genç adamın diğer ifadelerine de diğer yazımda değineceğim. Ama biz gündemimizi kaybetmeyelim.
Boykota ve siyonist İsrail  karşıtlığına devam, Filistin'e selam. Tekbir Allah-u Ekber... 


( Diamond Tema Ve Gündem Ve Hz Muhammed başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 23.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu