Kızaklı Celenk 3

Yeryüzünün sayisiz denenmis kiyametler provasindan biri olan Ikinci Dünya Savasi, birincisini misli misliyle katlayan dehset vahset ve akla hayale gelmedik insanliktan cikilmis akil vicdan his can mal kayiplariyla noktalanip son buldu. Savasin etkin ve elit ES ES`leri ve GESTAPO katilleri bütün gün ve hic durmaksizin kayda deger saygin yasami hatirlatan herseyin soyunu tüketip kökünü kazirlarken ölüm topragina ektikleri kendinden baska hic bir varolusa tahammülü olmayan kibir, kin ve nefret sucunu ayni hortlakligin modernize edilmis benzerleriyle yarinki NEO LIBERAL GLOBALiZM`in  ölü topragina serpip saciyordu.

Böylelikle YALTA`da yenenlerin yenilenlerden paylasim mühürü basilan YENI DÜNYA DÜZENiNiN  Hitler yoluyla kaybettiklerini geri alma dönemecini ADENAUER kalemsörlügüyle zapturap ederken, zaten Alman`larin da ALTINA HUCUM´ hayaliyle KITA AVRUPASI`ndan yeni umutlara göcenlerin ortak hamurundan kurulan AMERiKA, kayitsiz sartsiz kapitülasyonun Anayasal düzenegini madde madde ALMANYA`nin savas sonsasi hikayesine buyurdu siraladi. Beraberinde saglanan MARSAL yardimlarini yikildigi yerden kalkmak icin Alman`lar cok iyi, tasarruflu ve ele güne firsat vermeyerek hep birlikte bütün siyasi egilimlerin ortakligiyla yerli yerinde kullandi.

 Yetmislerde Willy Brand önce Moskova`yi razi ederek Warschau`ya gitti, kötü gergin,düsmanca tikanmis olan bütün iliskisizligi olup bitenlerin günahini üstüne alarak GETTO ISYANI heykelinin önünde diz cöktü ve böylece kaybettigini kazanca cevirmenin Almis sekiz kusaginin hak hukuk adalet sosyal yasama dair bütün iddalarini cürütmeye ve DOGU BLOKU`nu hizaya getirmeye dair ve her türlü etkin toplumsal eylemciligi pasifize etmeyi bosa cikarmanin düzen destekli örgütlü militanlari olarak ATOMA KARSI ve BARISSEVER `Altarnatif Yesiller` markali boyali bulasiklilik CIA merkezli Nato derin devletlerince icat edilip serbest tüketim piyasasina sürüldü. Sag sol iktidarlari hic farketmeksizin bu misyonu her giden gelene devrederek Helmut Kohl ile kaybettiklerini coktan kazanmis siyasi hamlelerle Schröder GASPROM özel kalrem müdürü oldu. Merkel isi iyce azitip ilerletince PUTiN ve DONALT TRUMP ún eszamanli hismia ugrayarak emirvaki edilen UKRAYNA Savasi`na Finans ve her türlü arka pilan destegi saglamaya kenar köse yapildi. Altarnatif Yesiller AFeDE ile siyasette en cok kazananlar olarak DERIN DEVLET`lerin organize icadinda halendir de kendilerine yüklenilen bu hizmetin sosyetik, popüler, modasina uygun modelden maketlenmis soyan ezen sömürenlerin özel kuryeleri ve kuklalari hizmetini eksiksiz yerine getirmektedirler.

Tüm bu süreclerin ayazinda ISCi TULUMLU-TEMiZLiKCi ÖNLüKLÜ MIGRANTE HINTERGRÜNDE`leri ( Göcmenleri ) sayilarak baska hic bir yere konulmayan; yabanci denilince ilk akla gelen; ve tüm dislayip düsmanlastiranlarin ortak kötümserlik simseklerini üstüne ceken Türk`lerse, yasadigi yerin hep yabancisi fotografinin siyah beyaz vesikaligi olarak yitikte kayipta sahipsizligin sadece menfaat sirasi anilip hatirlanan hic yoklarina sayildi kaldi. Aralarinda ilk gelenleri hasta sayrilardan ölüp öte dünyaya göc eyledikce yeni nesiller yillarin yordugu ISTEN EVE, EVDEN ISE monotonlugunda zaten yalnizligin kiyamet kesildigi yerlesik hayata öz kimliginin direncini ve bagisikligini azar azar eksildi dünyanin her yerinde oldugu gibi Global Asimilasyona ugradi. Kurulan dernekler Türkiyedeki siyasi kargasa iklime göresekillendi, ötekine kapandi,  kendi DENIZ FENERi vurgunu misaline emsallenen  menfaat ve tarafgirlige cöktü cullandi.

Gittikce faturasi ödenmeyenler arasinda her GLOBAL tezgahta oldugu gibi korkusunu ve tabutunu sirtinda yasayarak  barinma, giyim, gida, ulasim, sigorta , saglik vesairelere ücretli esaretin yaridan fazlasini soydu sömürdü aldi caldi götürdü . Borunan gidilen SILA HASRETi giderme tatillerindeyse `buraya geliyorlar, caka satiyorlar moralimizi bozuyorlar` homurtularinin AVRUPA DÜSMANLIGINI aratmayan ve ALMANCI`dan baska adi ismi künyesi hikayesi hayati nufusu ve aidiyeti olmayanligin hor baktigi cöl ve corak  yere, kendi kaderine terk sürüklendikleri yitik kayip künyeleriyle zamansiz ve mekansiz boslukta salinan hüzünlü sarkacin tasinmazlarini yorularak adsizliga dem ve gam sürüyor insanlar

 

Asagidaki Siir ordandir :

 

KIZAKLI CELENK 3

 

Namazdan cikaracak kadarina zorlayan
Otlar solmus, sararmis piyesler oynasirken ihtiyar güzde soguk sokaklar
Kalcasi oynak sazlarda titretircesine bedenini karnevalin azgin kudurgan kizlari
Pasakli persembeden günah islemek icin mezuniyetin gravatini keserlermis
Kimin eli kimin kilotundaya gayri
Kim kimi bile bile izinli kacamaklarina ve aldatmacalarina tuttumuydu yapisan
Yapistimiydi birakmayan
Avantaja bile birakmadan, yapistimiydi soyunmadan  yumulan
Trampet calar
Boru öter
Boynuz kulagi gecer ve fasing cocuklari ekseriyette onuncu aydir, ordan dogar
Ayazin buzun kizginligi sönmeyen günlerinden adam kadindan ayrilir
Kadin dünden sicaklar basmasina kostak kisrek hazir nazirdir
En cok bu aylarda yirtilir sütyen
Kopar uckur
Bozulur fermuar ve kemer, modacilar dört mesaiye besinci vardiyeden calisir
Tokasi sac bagindan cözülmüs
Her dehlizde yitik kayip bir mahzen
Kaporasiz  kopcasiz kendinden evvel gelen matem ihbari gibi
Sokaklarda yasar yorulur sanki sarhosluguna kapilan cigliklarla yaslanir insan
Yasamadan yorulur yaslanmis gibi  aya ne demeli güne ne demeli, cinara ve daga
Zabitaya
Karakola
Berbere
Otobüs duragina taksi yoluna asansör bosluguna, süpermarketlerin parkina
Konsalik tesvik piriminden ve Beate Uhse`den miras sehvet dürtüsünü
Kamcilanmis kiskirtilmalarin yüksek dozuna karistirarak
Cürük kavuna bozuk lokuma tatsiz renksiz tuzsuz ve kokusuz  
Yasanacak ve söyleyecek her seyi tüketerek yandi bitti kül oldulara..
Fiyaka kesen modaya, volta gezen gölgeye, insan alip satan furyaya..
Yataginda ölü bulunan saksi cicegine ne demeli,
Ölmeden diri diri gömülenlere ne demeli, suya topraga..
Agarmasiyla sabahi müjdeleyen günün
Yamac bir yol gibi cagirmasiyla kimsenin olmadigi yere susuveren
Otel günlügüyle herkesten biraz,
Pilaklardaki meyhaneden kalma demli gamli sizlayislarla
Ayrildigi rüyada kendi kendine son veren
Varis yeri venüs kadar yalnizlik, dönüs yolu cikmaz sokak kadar saat kulesi
Herkes, hickimselerden birisi gibisinin
 
Seyfi Karaca……..Haziran / 24
( Kızaklı Celenk 3 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 26.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu