Ebediyete 5

Asalet dediğin insanlık cevheri, kökten soydan yetişip gelendir, mala mülke servete duruma güce gösterişe dayalı ve bağımlı eğilip bükülen naylondan botokslu veya silikonlanmış hormon türevinden etiketle yapıştırılıp sökülebilen sentetik uyarlaması değildir.

Dünü olmayanın yarını, geçmişi olmayanın geleceği, akıl vicdandan olmayanın eğrisi doğrusu, kişiliği olmayanın onuru itibarı, kökten olmayanın dalı tutunacağı kültürü toplumu ve çocukluğu olmayanın insanlık gibi soylu asaletli ve her olup bitene duyarlılık gösterebileceği meramı merakı cesareti ilgisi belleği bilinci özgürlüğü ve insanlık gibi bitmez tükenmez varlığı yoktur.

O’ sebepledir ki…

Soydan kökten insanlığa yetişememenin değişen durumlara sürekli dönüşerek şekil alıp kalıba girerek; fakir fukaralıktan kalbur üstündekilerin zenginliği mertebesine terfi edince kim ne menfaate nasıl çapsız cürümsüz olurmuşu ispatlayan tabiatında ne varsa onu çalıştırıp işletiyor..

Ortak değerleri hedefine koyan yozlaştırma tecavüzüyle her türlü aşağılık ve kokuşmuşluk bağımlılığını peşinen kıllanıma hazır tepkisiz ruhsuz ve duyarsız kabulün insan tipini formatlayan cinnette mahal sanal alem furyası.

Kendini hapsolduğu serbest tüketim esaretinde hiç bir yere ilişkilendiremediği ve duymayan boğulmuş bunalmışlıkta hangi yolla ve kanalla olursa olsun ölü hayatının itibarda ve ilgide olmayan kişisini gösterip ilan etmek için vicdanda inançta kimlikte özgürlükte kültürde sorumlulukta aidiyette ahlakta haysiyette hiç bir hassasiyet tanımayarak her onursuz duyarsız rezil kepazeliği kendine yedirip yakıştıraran ve en düşük seviyeli rezilleşmeyi zerre kadar umursamayan gözü dönmüşlük soytarılığına özenip ordan sağladığı menfaate intihar girişimli mal mülk para giyim kuşam tapınakçılığı sunup sergiliyor.

Diğer içerdeki mevcutlu bağımlılığa hem dışarda hem dahil ve hem artıklığa kenardan kahır küfürlü desteklerle artığa kalanlar da eninde sonunda lanetlediklerine benzeyen; ve dikizlediği saplantılı takıntılarla buraları didikleyip dürtükleyerek ünlülerine ve fenomenlerine her durumda çok kazandıran ahmaklığa hizmet etmekte kusur işlemeyen dalkavukluk yapıyor.

Facebook, Tiktok  ve benzerlerininse ne kadar değerli toplumsal ve saygın olmayan kendi değerlerine ilgiyi alakayı keserek yabancılamış kokuşmuş çürümüş ve yalnızlaşmış insanlık ölümünün sonsuz sorunlar yumağında ezilip kıvranan kalabalıklara fenomenler ve ünlüler üzerinden bağımlı güdümlü salaklaştırmayı deneklediği kazanca multi milyarderlik şirketçiliği yaparak kolay yollu kazancını sağlama alıyor.

 

Seyfi Karaca……..Temmuz / 24

( Ebediyete 5 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 15.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu