Ebediyete 6

İlgi çekmek , beğeni toplamak, ben merkezli her yol mübahtır kurgusunda dikkatleri üstüne başına toplayıp çekmek için her kalıba kılıfa ve zikzak kıvraklığa girip çıkmayı kendine yedirtmenin abuk subukkuğundaki her vaziyeti gerçekmiş gibi algılayıp en bariz görgüsüzlük gösterişlililiğiyle sıradaki çıta yükseltimine rezil rüsvalıkta sınır tanımamaya dolup boşalıyor sanal alemci insanlar .

Somut ve sosyal ilişkilerinden körelip koparak, bilgi beceri emek aidiyet ve etkin katılımcılığa dair bütün hayati duyarlılıklarından sönmüş ve soğulmuş yapaylaşmalarla, sahte görüntüdeki sürekliliği olmayanların ön provalı çekilmiş yazılmış veya kaydedilmişleri güdümlü bağımlılıklar beğenisine ayarlı şekilde düzenlenip dekorlanan hiç bir mutlukuk çıkarımı ve gerçekliği yoktur ki, dakkasını bitirmeden şiddetli geçimsizliğe dönüşmesi kaçınılmaz ve kesin olmasın.

Çünkü hele de bu kıyameti kopmuş emeksiz hukuksuz ve duyarsız asosyal galerii devrinde dayanıklı ve güvenilir ne mutluluk ne samimi ilişki ne de saf ve herkese örnek erdemli değerlilikte insan tipi mevcuttur. Bu modaya modellenmiş aşkım bemişim biçimselliğiyle başlayan oynak gevşek kurulumun sonrasında ne kıyametler kopuyor, sahteliklerle modelliği motiflenmiş insan sanayisini kurup çalıştıran ilahilar, her türlü imaj reklam pazarlama ve maskeleme yoluyla kokuşmuş bozulmuş olan herkesi ve her şeyi mükemmelmiş gibi gösteren ambalajlama işiyle örtbas edip kapatarak kapış kapış bağımlılık piyasasında zorunlu dolaşıma ve tüketime tezgah ediyor .

Hayatı yaşamayı hakkı hukuku eğitimi vicdanı sorumluluğu ilgiyi iradeyi toplumsal aidiyeti sosyal ihtiyacı ve iletişim yeteneğini tümüyle savsaklayıp asarak algı yönetimli ve tüketim bağımlısı sanal ağların kirli batak kokuşmuş bozuk tıkanık özenti ve yarıştıran üstün gelme ihtiraslarının gıcır gıcır intihar iflasına kopuk kapalı yapay soyut samimiyetsiz gerçekle örtüşmeyen satır ve parantez aralığında güdümlü ve gömülü ölüsünü sürükleyerek yaşamaktadır artık dünya.

Şimdiki yapay zeka çocukları evcilik oynamaksızın evlilik gibi her an ve hemen bozulup boşanacagı kesin taahütle şirket işine girişip

Evcilik oynamak kadar bile akla fikre rmeğe gelişmiş olgunlaşmışlığın deneyimli birikimli sorumluluğunu almaksızın çatırdayıp tükeniyor.

Sadece sırf duyum ve görsellikler üzerine cep cihazlarının güdümlü bağımlılığına mahkum doğurup büyüttüğü ve birbirine hırs yarış müspetleşen süreklilikle tıpkı bop gibi kendileri ne yaparsa karşı çıkılması asla sözkonusu olmayan tartışmasız kusursuz mükemmelin en doğrısu olarak inanıp bildikleri ve kendilerini herkesin kabulüne şart koşan ilahtan saydıkları asosyal morga dönüşmüş vaziyet.

Yanlışlarından dığan bütün kirli kepaze pislik şeylerin uyuşmaz anlaşmazlığına sebeplisi oldukları ne varsa sanki başkaları suçluymuş gibi düzeltilip temizlemesinin bütün yükünü faturasını başkaları mecburmuş gibi aşağılık ezik düşük refleksle kimsenin hakkına hukukına onuruna özeline haysiyetine ve hassasiyetine saygınlık göstermeyen ukalalıktan kendi dışında kalanlara keserek, herkesten üstün ayrıcalıklı oldukları kanaatiyle ruhsuz duyarsız ve kayıtsız ilahtan bilip inanmaktalar.

Haksız hukuksuzluğa karşı suçu sabıkayı haramiyi haydutu zorbalığı dayatmayı keyfiyeti ayrıcalıklığı bütün hüner ve meziyetsizlikleriyle meşru masum zararsız gören duyarsızlık ve tepkisizlik teslimiyeti, sorgulayamadığı başına buyruk hükümranlığın şart koltuğu ezik bozuk aciz itaatliliğini kabullenip kanıksadığı oranda tüm sosyal hayatını ve toplumsal ilişkisini saran yöneten ve yönlendiren kıyamete açıktan ve alıştırarak içselleştiren davetiyeyi çıkarır.

Hukuksuzluk tepkisizlikse her gerici sultasının cahaleti aşağılanmayı hırlanmayı sefaleti korkuyu gericiliği acizliği ezikliği çatışmayı tüm bağımlılıklarıyla körükleyip kışkırtarak esir aldığı hiç bir haysiyet onusir irade tavır direnç duruş hassasiyet gösteremeyenlerden geçim kaynağıdır.

 

Seyfi Karaca…Temmuz /24

( Ebediyete 6 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 15.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu