Günün anlamını ve önemini sitemizdeki bir çok hoca, dost ve şair arkadaş yeterince anlatmış, güzel ve itinalı yorumlarla günün anlamı ve önemi özümsenmiştir bence. Yeter mi, asla. Yetmez ve hiçbir zaman da yetmeyecektir.  


Benim ise aktarmak istediğim, eklemek istediğim bazı şeyler var kanaatimce. Bu Millet yeterince ihanet, yeterince felaket ve yeterince doğal afet görmüş bir Millet’dir. Zamanla da gelmesi muhtemel doğal afetlere yapacak fazlaca bir şey olmasa da, insan eliyle gelmiş felaket ve ihanetlerden sonra, Millet olarak Bütün olarak meydanlara sokaklara da dökülmeyi biliriz, biliyoruz, bileceğiz her zaman. Türkü Kürdü, Alevi’si Sünni’si, Laz’ı Çerkez’i, kadını erkeği, yaşlısı genci, haricisi muhaciri yerlisi, ben’liğinden sıyrılıp kimliğine, kim olduğuna, kimi temsil ettiğine bakmadan tek bayrak altında toplanmıştır, toplanacaktır.


Şimdi önümüzdeki şapkaya bakıp, neden böyle ihanetlerden sonra nasıl bir ve birlik olup, bu ülkeyi bu vatanı hainlerin eline bırakmayışımızın destanını hep birlikte gördüysek, neden bir deprem gibi yangın gibi afet veya felaketten sonra yine bir olup yaraları hep birlikte sardıysak, ve neden kısa zaman sonra bu birlik ve beraberlik duygumuzun kaybolup gitmesini de acı bir şekilde gözler ve izler oluyoruz. Ben’leri ve Sen’leri Biz yapabilmek için bu Millet’in illa bir acı mı çekmesi gerekiyor?


Bu Vatan ve bu Millet yeterince acı çekmedi mi? Geçmişteki bu acı tecrübeleri unutmak niçin Zül gelmiyor insanlara. Oysa ki tecrübelerden ve acılardan ders alınması gerekmez mi? Böylesi olaylardan sonra herkes hemen bir suç ve suçlu aramaya başlıyor ve hemen ceza kesme derdinde çoğu kişi. Ya Ben’densin yada karşımdasın mantığıyla ayrışmalar, kutuplaşmalar ve zıt ile ötekileştirmeler bize daha fazla zarar vermiyor mu? Neden bunu artık kimse anlamak ve anlatmak istemiyor. Dış mihraklar bizlere diş gösterdikçe kimi karşısında duruyor, kimi ekmeğine yağ çalarak daha da azı dişlerini göstererek gülüyor sanırsın.

 


Millet olarak çoğu insan’larımız artık öyle bir yol’da yürüyor ki,

Eğer birileriyle bir’sen

HER SÖYLEDİKLERİ DOĞRU, HER YAPTIKLARI GÜZEL

yok değilsen

HER YAPTIKLARI YANLIŞ, HER SÖYLEDİKLERİ YALAN

 

Var (mı) öbür türlü bir dünya… Oraya gidesim Var…


( Var Mı Öbür Türlü Bir Dünya. Oraya Gidesim Var... başlıklı yazı DEMİRCİ tarafından 15.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu