SİYASİ KOMEDYA
   
     Netenyahu,ABD senotosunda konuştu .
      Hristiyan dünyasında “kitabı mukaddesten” sonra en çok okunan kitabı adına kürsüler kurulan “Dante “nin yazdığı Cennet -cehennem ve geçişdeki araf sebebi ile kilisenin 4 elle sarıldığı,yazarın islam dünyasındaki inanışa göre katmanlarına ayrılarak Hristiyan teslis inancına göre 3 lü mısralarda yazılmış eserdir..Her kes işine gelen yönü ile olayları algılar ya da algılatır..Kilise nasıl Dante nin eserine sarıldıysa Biden ve ekibi de Netanyahu yalanına 4 elle sarıldı
           20 yüzyılda bir kısım eleştirmenler eseri, isra suresinde anlatılanlara göre harmanlanmış ,Haçlı seferlerinin yoğun yaşandığı dönemde ,italyan dilinin kurucusu sayılan ve dönemin entelektüeli Dante nin harmanlayarak ortaya sunduğu bu eser Hz Muhammedi ve Hz Ali yi cehennemde tasvir ettiği içinde İslam dünyasında pek itibar görmemiştir..
         Kedilerin, şeytan diye öldürüldüğü Avrupa da din adamları, Kudüs e işsiz avare takımlarını,kutsal savaş adına  gönderirken hem avrupayı temizliyorlar, hemde siyasal güç kazanarak ,krallar üzerinde kilise etkisi oluşturuyorlardı.
          Böyle bir düzende Dante gibi bir dil uzmanı ,tarih bilgini aslında” ilahi komedya “ ile herkesle dalgasını geçiyordu..
        Netenyahu nun yaptığı gibi ..Hazır bir kitle, cennet ve cehennemden geçim saplayan ,kral egemenliğe ortak olmak için can atan, kilise erbabından farksız senato üyeleri karşısında duruyordu..Hepsi bulundukları bölgede para ve statükonun sahibi valilikden savcılıkdan sermaye darlıkdan gelme idi..
           ABD başkanlık rejiminde 2 meclis vardır.1.meclis temsilciler meclisidir ve eyaletin, nufusu ve seçmen sayısına göre seçilir. Diğer meclis ise senatodur..
             Senato başkanlık rejiminde emniyet subabı olarak görülen ve nufus yada seçmen sayısı ile alakası olmaksızn eyalet başına sabit 2 sayısı ile temsilin gerçekleştiği diğer meclistir..
              Halka ait olan TM (Temsilciler Meclisi) 435 üyeden oluşup. 2 yıllığına seçilirken  kongre üyeleri 6 yıllığına seçilir.Her 2 yılda bir , 1/3 ü yenilenir yenilenenlerde 6 yıl görev yapar..Bunlar Statükonun temcilcileridir..Görevleri, Yüksek mahkeme üyelerini atar.Uluslararası sözleşmeleri imzalar.Başkan yardımcısına bir şey olursa onun yerine atamayı yapar.
             Kırk yalan Netanyahu, Amerikanın gerçek sahibleri sayılan bu statükocu yapının karşısında 1 saat konuştu alıcısı hazır kitle 79 kez ayakta alkışlandı.Kendi meclisinde bile bu kadar fiyakası olmayan en az üç bakanı istifa eden  Netenyahu” bir dinleyin” diyerek de otomatik alkışla motivasyon yapanlara da ayar verdi..
           Peki ne konuştu? Aslında hristiyan gibi gözüken bu siyonistler ,biribirini ağırlarken Netenyahu neler dedi?
            “Sivil öldürmediklerini, terörist öldürdüklerini “Söylerken öldürülen ,11000 çocuk ve 7500  kadın cesedlerinin  mezarlıklardan kendiliğinden gelen cesed yığını olduğunu, ima ederken hiç utanmadı yüzü kızarmadı..Hadi zaten o sanık sandalyesinde Avrupa da yargılanıyor..Hadi diyelim ;O kendini savunuyor..peki alkışlayanlar daha utanmaz olmuyor mu?   
              Silahsız çocuk ve kadınlara sıkarak, yakarak, bomba atarak, öldüren senatoya getirdiği üniforma giymiş şempanze askerleride ,neredeyse bir gladyatör savaşçılığı ustalığında kahraman gibi sunumu yapıldı..Oysa masum sivilleri öldürme alçaklığı, bir paye değil sadece bir çukurluk ifadesidir..
              7 Ekim 2023 Hamas saldırısını da Amerikan halkı üzerinde en büyük eziklik oluşturan 11 Eylül saldırısı ve Japonların 2.Dünya Savaşındaki “Pearl Harbour” Baskını ile aynilik oluşturarak ,nufuz oluşturmaya çalışdı..
              Gazze de sivil ölümünün, yalan olduğunu söylerken, kuyulara beton doldurularak, susuz bırakılan halkı ,göçe zorlayan anons ve ilanlarıda, gözümüzün içine baka baka” yalan” diyerek yalan söyledi..
               Her yalana amerikanın seçilmiş gibi görünen atanmışları da utanmadan ayakta alkışlamaya devam ediyordu..
              Mursi yi unutmadık.Hamas ın dostu Mısır ın seçilmiş başkanına operasyon düzenleyerek ,ihtilalle yönetimden uzaklaştırıp yargılayanlar ,yerine   askeri yönetimi başa getirenler, böyle güzel yalanları, yürekten alkışlamaları” olayların içyapısını “bilenler açısından şaşırtıcı değildir..
                Hazırlanan mizansende  “Yalanın bini bir para etmez” ama söyleyen Netenyahu olunca anlam kazanıyordu. Sivillerin gıdaya ulaşamamasının sebebi de Hamas dır .”Gıda yardımlarını Hamas çalmaktadır” derkende topululuğa ayar çekiyordu..
                 Kendini bir şovalye kahramanlığında göstermeye çalışırken ,Hizbullahla Hamasla çarpışırken aslında İranla çarpıştığını ve her  Amerikalı adına da çarpıştığını söylerken  neredeyse bu utanmazlığa ,ben bile inamacaktım..
            İran elçilik binasını bombalyan ,İranlı nükleer fizikçi bilimadamı evine giderken arabasını havaya uçuran da israil değildi..
            Teröristlerin devletleştiğinde,nasıl bir hal aldığıma en güzel örnek İsrail devletidir.Siyonist anlayış sadece filistinlileri değil insanlık katliamı içinde bıçaklarını bilemektedirler..
           Nizamı alem iddiasında olanların en başta burnumuzun dibinde cereyen. Eden insanlık dramına seyirci kalmaması gerekir..
İsrail de bir çok kendini istanbullu sayan Türkiye dostları var..Bunlar üzerinden siyonistlerin temizlenmesi yönetimlerden ızaklaştırılması için çalışmalar yapılması gerekir..Teröristan ile siyonizm arasında doğrudan irtibat vardır.Bu siyasi komedyanın fişini Tc çekecek güce sahiptir..

Torun Halili
( Siyasi Komedya başlıklı yazı HALİLİ tarafından 25.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu