YIKIN BENİ
          Deniz kumu ,ince demir tencere kapağı çimento torbası derken 40 yıllık binalar çatır çatır dökülüyor..Bugün yine İstanbul Kartal da durduk yerde bir binanın çatı katı yıkıldı..
           Lav külünden üretilen  Roma betonu 2500 yıl öteden günümüze kalırken yolları kemerleri tagları gezmek için milyonlar turistik amaçlı yer değiştiriyor..
           Kartal daki binanın alt katında sükkan kiracısı yeni tuttuğu dükkanı sigorta yapmak için yetkili acentaya gider binada deniz kumu kullanıldığı kirişlerde tahliye borusu geçirildiği ve döküntüler sebebi ile yüksek risk taşıdıgı sebebi ile poliçe tanzim etmezler..Kiracı mal sahibine gider ve tahliye edeceğini söyler asıl bomba burada mal sahibi baname der..Sözleşmen var..
Bu memlekette artık ölüllere bile acıma durağı geçilmiştir
              Bina “yıkın beni” diyor..Sigorta şirketi “ben zaten ayakta zor duran ölü binayı sigorta yapmam” diyor..
                N e idare ,ne mal sahibi ne de kiracıda olsa kendine geride bırakacaklarına acımıyor.Oturmaya devam ediyorsa o zaman sende kendine acımayana sende acımayacaksın..
              Bina imalatında beton kalitesi,zerreyi miskal boşluk kalmayacak şekilde olmalıdır..Deniz tuzu,deniz kabukları buna emgel teşkil eder..Hiç bir şey olmasa havadaki karbondioksitle yağmur suyundaki hidrojenle ile reaksiyona girerek binada çatlaklara sebep olur..Adam geç bu kadar inceleği  perde denilen betona tencere atıyor..Demiri incesindenkullanıyor sadece dışarıda kalan kısımlara kalın demir bağlıyor..Tüm bu olumsuzluklara ragmem nihai kullanıcı birde geliyor binanın topal ayağı sayılan  sütunları daha çok kullanım alanı çıkarmak için kesiyor..
         Hayvanlığında dereceleri var..Yaparken yapılan hileler,satarken yapılan hileler,alırken yapılan hileler ,kullanırken yapılan hileler,komtrolcünün hileleri dereceli hayvanlıkda olsa meticede artık eşrefi mahlukat   yani yaratılmışların en şereflisi olmaktan istifa etmiş insanın hayvanlık halidir..
          Kamunun yanlışı ödüllendirmesi de ayrı bir yanşışlıkdır.Ben neden arttırılmış vergi oranları ödüyorum?
            Deprem konutlarını gönüllü yardımların dışında benden neden zorla fiansman sağlanıyor?
           Asrın değremi dediğiniz aslında 1930 lardan beri şili de olan Japanyo da ninni gibi ayakta sallanarak uyutma haline eş değer değremler. 7. /8/9 derecesinde oluyor..Artı orada bir de okyanus kıyısı olöası sebebi ile dev dlaga hali olan Tsunami ile de karşıda duruyorlar.Ne ölü satısı ne de kaybolan ekonomik değerler bizdeki gibi olmuyor?Meden ?Çünkü orada eşrefi mahlıkat kriterlerine uygun davranıyorlar..Yöneticiler önceden belli fay hatlarını imara açmıyor..Kokskoca şehirleri yutan binlerce yıllık  alüvyon artıklarının olduğu,depremde balçığa dönüşen eskimiş deltalara ,ovalara yapı izni vermiyor..Roma döneminde iskelesi olan antik şehirler şimdi 20 km denizden uzakta kalmış baziyette dediği izde belki daha yi ianlaşılor olurız..1200 lü yıllarda Dilmaç Beyliği Batman Kozluk da vergi merkezi idi ama şehir ,Balıklı göl yanımda yeni keşfedildi.800 yılda Alüvyonların altında kalmış..
           Göz göre göre ölümün üstüne gidilmez..Bir şey olmaz denilerek, herşeyin olabilirliğine davetiye çıkarılmaz..
           Marmara denizi çatlaya çatlaya ,alttan alta geliyor..Vir Bursa yı  sallıyor bir tekirdağı sallıyor..Arada Ege den girişle Balıkesir ve Çanakkale sallanıyor.Yani ölüm kapımızda duruyor..
           Kazandığın kasadaki paralar talancıların olacak.O biriktirdiğin altınlar yardım diye koşanların arasına karışmış puştların eline gececek ve senin fedakarlık diye yaptığın tüm bir ömür bir hayvanlık derecesine kırban olacaktır..
           Yapma bina” beni yıkın “diyor Ve sana düşen binayı tahliye edip, yenisine daha sağlam ve dayanıklısını yapmak olmalıdır..
               Kamu sende” beni yık” diyen binaya tercüman olacaksın gereğini yapacaksın ..
                Artık bize dokunmayın anamız ağlıyor…

Torun Halili
( Yıkın Beni başlıklı yazı HALİLİ tarafından 27.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu