UYANIK OL

      Osmanlı Parçalanmadan ,parçalara bölünmüştü. Her bir parça diğer parçayı düşman gördü.Dört bir yandan ülke işgal edildiğinde avratlar dul kaldı.Önce saygı ve kardeşlik hukuku.
        Kendi bütünlüğüne hizmet etmeyen ,düşmanın parçala ve yut politikasına hizmet eder.
         Sahip olduğun değerler ve seni ulaştırdığı yargılar vatanın bütünlüğü sayesinde anlam ifade eder .Vatan yoksa  düşmanın gözünde sadece sahip olduğun “değer ve yargılar”yok edilmesi gereken düşman unsurlarıdır…
         O halde yurt içi hrıstıyan unsurların, Atatürk-Muhafazakarlık  gibi kutsiyetleri ayrımcılık çabalarına pirim vermemek gerekir.Muhalefet veya hükümet olmak aynı anda bir partide olması mümkün olmayan demokratik değerlerdir.. Hükümetsen ,muhalefetin anası sensindir.Mujalafetsrn hükümetin anası sensindir.Bu durumda ana ve çocuk sıfatının bir kişide birleşerek aynı sonuçu doğurması doğql imkansızlık halidir.Bunun tek çözümü terbiye ve saygı sınırlarıdır..
        Ortadoğu göle kan taşıyan çeşitli derelerden oluşmaktadır..Bu derenin bütünlüğü tarihsel birlikteliğimizin inkarı değil imarı ile mümkündür.Binlerce yıldır Fırat ve Dicle kan değil bereket ve mamurluk  taşır..Nehirleri var eden derelerdir.Biz bütünlüğümüzle bu derelerin mehirlerimizi ve gönül coğrafyamızı kanla kirletilmesine izin vermemeliyiz..
        Yoksa bütün şartlar bizi kana çağırıyor..Kan için çağırıyor.Kendi içinde bütünlüğünü sağlayamayan ülke her kafadan farklı bir ses ve sesin küfre dönüştüğü ülkede kana kana kanımızı içmek için düşman gemilerini Akdeniz çekdi,bekliyorlar..Uyanık ol Türk


( Uyanık Ol başlıklı yazı HALİLİ tarafından 31.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu