Evliliklerde olsun  iş yerinde  olsun herkes ikinci şansı hak eder mi? İki farklı görüş var burada:
1.Bir insan hata yapabilir,yanılabilir ancak pişman olmuştur,tövbe etmiştir  ve o kişi hayatı boyunca yaptığı o hatayla anılamaz,bu yüzden ikinci şansı hak eder.
2.Birinci hatayı yapan ikinci hatayı da yapar ve affedileceği duygusu o kişiye  güven  verir böylece yapılan iyilik suiistimal edilmiş olur, bu yüzden iki veya daha fazla aynı kişiye şans vermek aptal yerine konulmak  demektir.

Ben iş hayatıyla evlilik hayatını bir tutarım çünkü ikisi de namustur, ikisinde de sadakat önemlidir,sevgi temellidir,iş yeri tazminat verir,boşananlar nafaka yani  resmi ilişkileri de barındırırlar.Daha bir çok benzer ve ortak noktalar  sayılabilir.Evinizde yapmak istemediklerinizi iş yerinizde yapmazsınız her şeyi  kırıp dökmezsiniz mesala.

Eskiden bazı işletmelerin katı kuralları vardı;karı-koca,baba-oğul,iki kardeşi aynı yerde çalıştırmadıkları gibi soy adları tutanları, aynı iş yerinden daha önce tazminat almış ve çeşitli nedenlerle istifa edip ayrılmış olanları işe almazlardı.Devir değişti artık şimdi bazı  işletmeler aile şirketlerine dönüşmüş durumda.Avantajları olduğu kadar dezavantajı da vardır.

Bizim iş yerinde dört kez gidip gelenler var,ikiyi anladık da dört neyin nesi?Madem ki  istemeyip bırakıp gittiniz,madem ki çalışılacak yer değil,neden geri dönüyorsunuz? Bu kimselerin kendilerini bulunmaz Hint kumaşı zannederek hareket edecekleri  hiç bir yöneticinin aklına gelmiyor mu?
( İkinci Şans başlıklı yazı berberce tarafından 31.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu