Savaş,savaş,savaş...Göç,göç,göç...Katliam,katliam,katli
am..Kan,kan,kan...Neden yahu,üç günlük şu dünyada neyi öleşemiyoruz,yaşayanımız en fazla yüz yaşına kadar yaşıyor.Dili,dini,ırkı ne olursa olsun,hepimiz bu dünyanın sahibi değil,emanetçileri,kiracılarıyız.Siyasette,sporda,sanatta,medyada, toplumun her alanında bunca yapılan protestolara neden kulak tıkanıyor ısrarla? İnsan olmanın suç olduğu hangi kitapta yazıyor?Bizim inancımız şudur ki,zalimlerin yaptıkları yanına kar kalmayacak ve de  bizim iman gücümüz sizin silah gücünüzden  galip gelecektir.Çünkü biz  sevmeyi  Yunus Emre'nin şiirlerinden,hoşgörüyü Mevlana'dan,bayrak sevgisini Arif Nihat Asya'dan,vatan sevgisini Namık Kemal'den öğrendik.

Neden yahu,sana başbakan demek istemiyorum çünkü sen akıl ve vicdan sahibi kendi halkını bile görmezden geliyorsun.Adın da yaptıkların da ortakların da tarihin en kötü sayfalarına yazılacaksınız,mikrofon karşısında insan haklarından bahsedip diğer yandan insanları katleden şeytanlaşmış insanlar, oyununuz elbet bozulacak,masumların gözyaşlarında boğulacaksınız.
Gücünüzü neden güçsüzde deniyorsununuz yıllarca,bütün bu olup bitenler  petrol yatakları için mi?Gün gelecek uğruna kıyametleri kopardığınız  o petrollerin  yerini su  alacak ve anlayacaksınız ki yaşamın ilk şartı petrol değil.

Neden yahu,bunca güzellikler varken insanlara kan kusturmak,o suçsuz günahsız insanların acı çekmesi size zevk mi veriyor?İmzaladığınız  insan haklarıyla ilgili bildirgelerin hükümlerine uymamanız iki yüzlü olduğunuzun ispatıdır;hakmış,hukukmuş,eşitlikmiş  boş yere laf kalabalığı yapmayın.
Gökte uçan kuşun, yerdeki karıncanın nasibini veren Allah, bazı kavimleri helak ettiği gibi sizleri de helak edeceğinden kuşkumuz yoktur.

 Neden yahu,kapalı kapılar ardında üç maymunu oynuyorsunuz hakimiyet ne milletindir ne de devletlerin,baki olan yüce Allah'ındır.Ölmeyecek misiniz?
( Neden Yahu başlıklı yazı berberce tarafından 4.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu